Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Najezte se venku!

piknikový koš
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:

Saláty a dipy jsou skvělé na piknik, k svačině do školy i do práce anebo k obědu s sebou. Poradíme vám, jak na ně, aby chutnaly dokonale.

Málokterý kupovaný salát naplní vaše očekávání. Když si ho uděláte sami, vyjde vás levněji a víte, co jste do něj dali. A přežije pár dnů v chladničce bez ztráty kytičky.

Doma i s sebou

CHLAD salátům a dipům svědčí. Pokud je připravujete dopředu, uchovávejte je na nejstudenějším místě chladničky, což je pravděpodobně přihrádka na zeleninu. Nikdy je ale nemrazte. Pokud si je nesete někam s sebou, za teplých dnů je přenášejte v izolační tašce, nebo rovnou ve speciální termosce na jídlo.

ODDĚLUJTE od sebe přísady. Salát kompletujte se zálivkou až těsně před podáváním, není-li v receptu výslovně uvedeno jinak. Stejně tak krutony a jiné přísady na posypání a také maso nebo krevety je vždy lepší zabalit a uchovávat zvlášť.

ROZDĚLTE SE S OSTATNÍMI. Pokud doma vaříte jen pro sebe, zkuste se domluvit s ostatními v práci nebo ve škole, že se s nimi o jídlo podělíte a rozpočítáte mezi sebe náklady na suroviny (a příště uvaří někdo jiný). Příprava jídla ve větším množství vede k menšímu plýtvání potravinami, které by vám jinak doma přebývaly. 

V květnovém Apetitu najdete šest receptů na skvělé saláty a dipy, které vám budou chutnat doma i venku. Koupíte na stáncích v České i Slovenské republice.

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...