Chystáte se o víkendu do přírody? Pořádná svačina přijde vhod. Nespoléhejte se na hospody po cestě a připravte si domácí sendviče. Naducané, bohatě obložené, plné chuti a energie.
- Sendvič s řízkem
Připravte si tuto chutnou svačinu na výlet nebo v létě na piknik. Nebudete se moci dočkat. Majonézu můžete ochutit křenem nebo oblíbenou hořčicí. Kdo není příznivcem červené řepy, nahradí ji nakládanou okurkou a třeba jarní cibulkou. - Sekaná s pikantní salsou
Vezměte ji s sebou na výlet! Upečenou sekanou podávejte v rozkrojené bagetě nebo mezi dvěma chleby spolu s nakládanými okurkami, cibulkami a pálivou salsou nebo pikantní hořčicí. - Bageta s rostbífem
Využijte zbytky od honosného nedělního oběda stejně jako Britové a naplňte křupavou bagetu plátky šťavnatého rostbífu. Je to jednoduché – bagetu podélně rozřízněte, obě strany potřete máslem, na spodní dejte hrst rukoly, křen s majonézou a na něj pláty měkoučkého rostbífu. - Sýrový sendvič
Více druhů sýra najednou v tomto sendviči násobí chuťový zážitek. Kombinace ementálu, camembertu, čedaru a sušených rajčat nadchne především vegetariány, které na sekanou zrovna neutáhnete.
Náš tip
Plněné pečivo vám přijde vhod také jako oběd od práce. Připravte si večer suroviny a ráno je jen seskládejte dohromady. A pokud to nestihnete nebo jídlo zapomenete doma, vyrazte do některé z prodejen Bageterie Boulevard. Čerstvé bagety zde mají po celý den například v kombinaci s polévkou, salátem či sladkým dezertem. Nám chutnala Dijonská bageta ze zimního chef menu, které pro Bageterie Boulevard sestavil šéfkuchař Roman Dolejš. Moc se nám líbí spojení marinovaného králičího masa a sýru brie s cumberlandskou omáčkou (z brusinek, vína, pomerančů a koření). Jen se po ní zaprášilo. Ochutnat ji můžete i vy v kterékoli z prodejen sítě Bageterie Boulevard. Stojí 129 Kč.