Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bagety se sýrem šunkou a brusinkami

Bagety se sýrem šunkou a brusinkami

3/5 Počet hodnocení: 4
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2580 kcal
Bílkoviny 113 g
Sacharidy 276 g
Tuky 108 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemná šunka v kontrastu s pikantními brusinkami – to je vyloženě neobvyklá, ale lahodná kombinace.

Související recepty

Suroviny

bageta 4 ks
malé, nebo 2 ks velká
sýr 300 g
plátkový
šunka 300 g
nejlépe krůtí
zavařené

Postup

1

Bagety rozkrojte podélně; pokud jste si ­vybrali velké, pak i napříč na třetiny. Všechny kousky poklaďte sýrem a šunkou a potřete brusinkami.

2

Pak přiložte vždycky dva k sobě a krátce zapečte v troubě (můžete použít i mikrovlnnou), aby se sýr trochu roztavil.

3

Zabalte bagety do pečicího papíru nebo alobalu a naskládejte do nádoby, v níž je po­nesete na piknik.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/6

Komentáře

06.05.2007 17:49
Zkoušela jsem vyměnit obyčejnou šunku za pršut a byla jsem naprosto uchvácena. Pršut dodal sendviči výraznou chuť a brusinky ji podtrly.

Apetit magazín

KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?
  • Kvízy

KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?

Pochutnáváte si celý advent na vaječném koňaku, od dětí loudíte kousek trdelníku, nemůžete se dočkat silvestrovských chlebíčků a vaším guilty pleasure je krevetový koktejl? Jak vám rozumíme! A pokud si navíc nemůžete pomoct a v každé...
AD
Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!
  • Zajímavosti

Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!

Říká se, že dobrý kuchař nikdy neviní své nástroje. Ale přiznejme si, kdo z nás nezažívá frustraci, když pátrá po té správné pánvičce schované někde mezi hromadou jiného nádobí? Pokud vaše kuchyň občas připomíná přeplněnou skříň, které...