Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jednoduché sendviče s vejci a slaninou
Jednoduché sendviče s vejci a slaninou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jednoduché sendviče s vejci a slaninou

4.7/5 Počet hodnocení: 10
Do hodiny Velmi snadné na 2 sendviče

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7591 kcal
Bílkoviny 229 g
Sacharidy 470 g
Tuky 529 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S plněním sendvičů si můžou pěkně vyhrát i malé děti, které byste ještě nepustili ke sporáku. Pusa za odměnu zaručena!

Suroviny

světlý
na namazání chleba
olej
na smažení
vejce 2 ks
pepř
na dochucení

Postup

1

Slaninu opečte dokřupava pod grilem nebo na pánvi; zabere to asi sedm minut. Plátky chleba pořádně namažte máslem a trochu opepřete. Zahřejte pánev, přidejte trochu oleje a udělejte volská oka s tekutým žloutkem – trvá to jen asi tři minuty.

2

Krajíčky chleba rozložte na pracovní plochu, dva potřete kečupem. Dospod sendviče dejte vždy krajíc bez kečupu, na něj naaranžujte slaninu. Přiklopte krajícem s kečupem (kečupem navrch). Na kečup položte volské oko a přiklopte třetím plátkem chleba, máslem dolů.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/5

Komentáře

04.09.2007 22:51
Recept se nachází v č.5/06, str.78

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si královské limitky v průběhu celého léta!
  • Zajímavosti

Vychutnejte si královské limitky v průběhu celého léta!

Na trhu se díky velké oblibě s přehledem drží již od 70. let minulého století, kdy jej světu poprvé představil kalifornský franšízant Al Bernardin. Pro svou popularitu a vynikající chuť exceloval dokonce i v ikonickém filmovém trháku Pulp...