Jednoduché sendviče s vejci a slaninou

Jednoduché sendviče s vejci a slaninou

Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 ()
Do 30 minut na 2 sendviče

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7591 kcal
Bílkoviny 229 g
Sacharidy 470 g
Tuky 529 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S plněním sendvičů si můžou pěkně vyhrát i malé děti, které byste ještě nepustili ke sporáku. Pusa za odměnu zaručena!

Suroviny

anglická slanina 8 plátků
kvalitní
toustový chléb 6 plátků
světlý
máslo
na namazání chleba
olej
na smažení
vejce 2 ks
kečup 3 PL
pepř
na dochucení
1.  Slaninu opečte dokřupava pod grilem nebo na pánvi; zabere to asi sedm minut. Plátky chleba pořádně namažte máslem a trochu opepřete. Zahřejte pánev, přidejte trochu oleje a udělejte volská oka s tekutým žloutkem – trvá to jen asi tři minuty.

2.  Krajíčky chleba rozložte na pracovní plochu, dva potřete kečupem. Dospod sendviče dejte vždy krajíc bez kečupu, na něj naaranžujte slaninu. Přiklopte krajícem s kečupem (kečupem navrch). Na kečup položte volské oko a přiklopte třetím plátkem chleba, máslem dolů.

Komentáře

Apetit magazín

Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...

Obchod Apetit