Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ochutnejte v sezoně: zvěřina

zvěřina - srnčí maso
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Právě teď je ideální čas ulovit nějakou tu zvěř. Její maso je nenahraditelné.

Za zvěřinu se považuje maso zvířat, která nežijí v uzavřeném chovu, ale po celý svůj život se pohybují volnou přírodou, kde jsou nakonec i ulovena. Neporážejí se, nýbrž se střílí a tyto myslivecké hony se pořádají vždy koncem roku.

Mezi zvěřinu patří jelení, srnčí, dančí, mufloní maso a maso z divokého prasete. Dále pak zaječí a králičí. Z drobné zvěře koroptve, křepelky, bažanti a divoké kachny, husy a krocani. Zvěřina je méně tučná, více krvavá, má tmavší barvu a plnější chuť.

Divokou kachnu pečte ve slanině, aby se vám nevysušila. Ke šťavnatosti dopomůže i vynikající vinná šťáva. Zajíc Ferdinand je specifický tím, že se osolí, opepří, potře hořčicí, zasype cibulí a spolu s jalovcem a přelitý máslem odpočívá dva dny v lednici.

Přidáním vína do výpeku k němu získáte navíc parádní omáčku. Bažanta považujeme spíše za tradiční pokrm a v moderní kuchyni na něj občas zapomínáme, přitom bažantí maso se skvěle hodí k našim oblíbeným knedlíkům a zelí. Zvěřina udává divoké tempo zběsile se blížícímu konci roku.

3× recept na zvěřinu:

Připravila Lucie Perlíková

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč