Daňčí maso je pravidelně k dostání v lepších supermarketech nebo je koupíte v prodejnách se zvěřinou. Stejným způsobem můžete připravit i jiné maso, např. hovězí svíčkovou. Daňčí steak v jalovci a bylinkách podávejte s batátovým pyré nebo bramborovou kaší.
Suroviny
daňčí maso
4
ks
hřbet po 150-200 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
jalovec
1
ČL
rozdrcené kuličky
tymián
2
snítky
lístky odrhnuté
rozmarýn
2
snítky
lístky odrhnuté
Postup
1
Steaky z daňka osolte, opepřete, posypte rozdrcenými kuličkami jalovce a lístky tymiánu a rozmarýnu. Rozpalte grilovací pánev a steaky na ní opékejte 2 minuty po každé straně. Předehřejte troubu na 120 °C.
2
Maso rozložte na plech vyložený pečicím papírem a dejte na 4–6 minut dojít do předehřáté trouby. (Vždy záleží na tom, jak máte maso rádi propečené a jak velký steak jste ukrojili.)
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Lovecká sezona. 28 zvěřinových receptů(28 receptů )
- 20 nejlepších zvěřinových receptů(20 receptů )