Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Daňčí steak v jalovci a bylinkách
Daňčí steak v jalovci a bylinkách
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Daňčí steak v jalovci a bylinkách

3.3/5 Počet hodnocení: 48
Do 25 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 527 kcal
Bílkoviny 85 g
Sacharidy 15 g
Tuky 11 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Daňčí maso je pravidelně k dostání v lepších supermarketech nebo je koupíte v prodejnách se zvěřinou. Stejným způsobem můžete připravit i jiné maso, např. hovězí svíčkovou. Daňčí steak v jalovci a bylinkách podávejte s batátovým pyré nebo bramborovou kaší.

Související recepty

Suroviny

hřbet po 150-200 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
jalovec 1 ČL
rozdrcené kuličky
tymián 2 snítky
lístky odrhnuté
rozmarýn 2 snítky
lístky odrhnuté

Postup

1

Steaky z daňka osolte, opepřete, posypte rozdrcenými kuličkami jalovce a lístky tymiánu a rozmarýnu. Rozpalte grilovací pánev a steaky na ní opékejte 2 minuty po každé straně. Předehřejte troubu na 120 °C.

2

Maso rozložte na plech vyložený pečicím papírem a dejte na 4–6 minut dojít do předehřáté trouby. (Vždy záleží na tom, jak máte maso rádi propečené a jak velký steak jste ukrojili.)

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/12

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...