0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ochuťte si sůl

sůl
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

I sůl můžete ozvláštnit různou příchutí. 

Citronovou sůl vyrobíte, když v hmoždíři smícháte 1,5 lžíce mořské soli s 1 lžící jemně nastrouhané citronové kůry a třete paličkou tak dlouho, dokud se nespojí. Hodí se k rybě s hranolkami. Limetovou sůl, která oživí chuť grilovaného kuřete, získáte tak, že nahradíte citronovou kůru stejným množstvím kůry limetové.

Pokud chcete, aby grilované chobotničky či obalovaná ryba dostaly patřičně ohnivý říz, přidejte do soli ještě půl lžíce chilli vloček. Takto připravená sůl je určená k okamžité spotřebě, pokud ji chcete uchovávat déle, potřebuje dosušit v troubě.

Související články

Znáte uzenou sůl?
  • Tipy a triky

Znáte uzenou sůl?

Tahle voňavá chuťovka by neměla chybět doma těm, co rádi grilují, připravují steaky, pečené brambory nebo třeba omelety.  Použít ji můžete také do marinád na maso, nejlépe s olivovým olejem. ...
Znáte růžovou sůl?
  • Tipy a triky

Znáte růžovou sůl?

Himalájská růžová sůl je čistě přírodní sůl, která obsahuje pro tělo důležité minerály. Můžete se s ní setkat v kosmetice, přírodní medicíně a jedlá varianta má samozřejmě své místo i v kuchyni.     ...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami
  • Poradna

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami

Létu sice už odzvonilo, začínající podzim však přináší stále spoustu příležitostí ke společenskému setkání. Dostali jste pozvánku na piknik nebo odpolední víkendové grilování s přáteli a lámete si hlavu, co donést jako pohoštění?...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit