Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Steak s lanýžovou solí

Steak s lanýžovou solí

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 224 kcal
Bílkoviny 40 g
Sacharidy 0 g
Tuky 8 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nic víc než malá špetka lanýžové soli – a promění v opravdovou delikatesu cokoli, na co si vzpomenete: od smažených vajíček po pořádný biftek.

Související recepty

Suroviny

steaky, každý asi 170-200g
olej
na potření pánve (nemusí být)
sůl
lanýžová

Postup

1

Steaky rukou lehce naklepejte. Těžkou, případně grilovací pánev lehce potřete olejem a pořádně ji rozpalte.

2

Zprudka opečte steaky. Dvě minuty z každé strany stačí, pokud si přejete krvavý steak. Když mírně snížíte plamen a opékáte čtyři minuty z každé strany, bude biftek středně propečený. Po pěti minutách z každé strany už by měly být steaky zcela propečené. Vyjměte je z pánve a nechte asi pět minut odpočívat. Nakonec je podle chuti posypte lanýžovou solí.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/11

Apetit magazín