Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Steak s lanýžovou solí

Steak s lanýžovou solí

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 224 kcal
Bílkoviny 40 g
Sacharidy 0 g
Tuky 8 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nic víc než malá špetka lanýžové soli – a promění v opravdovou delikatesu cokoli, na co si vzpomenete: od smažených vajíček po pořádný biftek.

Suroviny

steaky, každý asi 170-200g
olej
na potření pánve (nemusí být)
sůl
lanýžová

1 Steaky rukou lehce naklepejte. Těžkou, případně grilovací pánev lehce potřete olejem a pořádně ji rozpalte.

2 Zprudka opečte steaky. Dvě minuty z každé strany stačí, pokud si přejete krvavý steak. Když mírně snížíte plamen a opékáte čtyři minuty z každé strany, bude biftek středně propečený. Po pěti minutách z každé strany už by měly být steaky zcela propečené. Vyjměte je z pánve a nechte asi pět minut odpočívat. Nakonec je podle chuti posypte lanýžovou solí.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/11

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč