0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Domácí hranolky s petrželkovou solí

Domácí hranolky s petrželkovou solí
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Domácí hranolky s petrželkovou solí

5/5 Počet hodnocení: 6
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 316 kcal
Bílkoviny 7 g
Sacharidy 65 g
Tuky 0 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hotovou sůl sesypte do krabičky a nechte ji několik dní otevřenou, aby se mohla odpařit vlhkost. Použít ji můžete samozřejmě hned.

Suroviny

sůl himálajská 50 g
petrželka 3 ČL
nasekaná hladkolistá
nastrouhaná kůra
Na hranolky
brambory 3 ks
sůl
olivový olej
nebo řepkový na zakápnutí

1 Sůl, petrželku a citronovou kůru dejte do hmoždíře a řádně rozdrťte, až bude mít sůl lehce nazelenalou barvu.

2 Brambory oloupejte a nakrájejte podélně na tvar hranolek. Dejte je do hrnce, zalijte vodou a osolte. Přiveďte k varu a od té chvíle vařte na středním plameni asi 10 minut. Předehřejte troubu na 180 °C. Vodu slijte a brambory přemístěte na plech vyložený pečicím papírem. Hojně zakápněte panenským řepkovým nebo olivovým olejem a dejte do trouby na 25 minut. Hotové hranolky servírujte vydatně posypané petrželkovou solí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/11

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč