0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Domácí hranolky s petrželkovou solí

Domácí hranolky s petrželkovou solí
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Domácí hranolky s petrželkovou solí

5/5 Počet hodnocení: 6
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 316 kcal
Bílkoviny 7 g
Sacharidy 65 g
Tuky 0 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hotovou sůl sesypte do krabičky a nechte ji několik dní otevřenou, aby se mohla odpařit vlhkost. Použít ji můžete samozřejmě hned.

Suroviny

sůl himálajská 50 g
petrželka 3 ČL
nasekaná hladkolistá
nastrouhaná kůra
Na hranolky
sůl
olivový olej
nebo řepkový na zakápnutí

1 Sůl, petrželku a citronovou kůru dejte do hmoždíře a řádně rozdrťte, až bude mít sůl lehce nazelenalou barvu.

2 Brambory oloupejte a nakrájejte podélně na tvar hranolek. Dejte je do hrnce, zalijte vodou a osolte. Přiveďte k varu a od té chvíle vařte na středním plameni asi 10 minut. Předehřejte troubu na 180 °C. Vodu slijte a brambory přemístěte na plech vyložený pečicím papírem. Hojně zakápněte panenským řepkovým nebo olivovým olejem a dejte do trouby na 25 minut. Hotové hranolky servírujte vydatně posypané petrželkovou solí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/11

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...