Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Domácí hranolky s petrželkovou solí
Domácí hranolky s petrželkovou solí
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Domácí hranolky s petrželkovou solí

5/5 Počet hodnocení: 14
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 316 kcal
Bílkoviny 7 g
Sacharidy 65 g
Tuky 0 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hotovou sůl sesypte do krabičky a nechte ji několik dní otevřenou, aby se mohla odpařit vlhkost. Použít ji můžete samozřejmě hned.

Související recepty

Suroviny

sůl himálajská 50 g
petrželka 3 ČL
nasekaná hladkolistá
nastrouhaná kůra
Na hranolky
sůl
olivový olej
nebo řepkový na zakápnutí

Postup

1

Sůl, petrželku a citronovou kůru dejte do hmoždíře a řádně rozdrťte, až bude mít sůl lehce nazelenalou barvu.

2

Brambory oloupejte a nakrájejte podélně na tvar hranolek. Dejte je do hrnce, zalijte vodou a osolte. Přiveďte k varu a od té chvíle vařte na středním plameni asi 10 minut. Předehřejte troubu na 180 °C. Vodu slijte a brambory přemístěte na plech vyložený pečicím papírem. Hojně zakápněte panenským řepkovým nebo olivovým olejem a dejte do trouby na 25 minut. Hotové hranolky servírujte vydatně posypané petrželkovou solí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/11

Apetit magazín

Vše, co potřebujete vědět o strouhance, než začnete smažit
  • Tipy a triky

Vše, co potřebujete vědět o strouhance, než začnete smažit

Zkuste si představit Vánoce bez strouhanky. Co byste dělali s kaprem nebo řízky? Tahle nenápadná, ale nepostradatelná ingredience si vydobyla pevné místo v české kuchyni – a to nejen o svátcích. Ať už jde o smažené dobroty, zahuštění...