Otázka & odpověď: šalotka, nebo cibule?

Otázka & odpověď: šalotka, nebo cibule?
sdílet:
Je v receptech, kde používáme šalotky, opravdu nutné je použít? Nestačila by obyčejná cibule?

Naše odpověď:


Šalotku v receptech sice můžete nahradit cibuli, ale nebude to ono. A sice proto, že šalotky mají unikátní jemnější chuť než ostatní druhy cibule a také jsou menší. Když s nimi začnete vařit, rozdíl ještě víc vynikne. Šalotka lépe chuťově splyne s ostatními surovinami.

Nadrobno nakrájená se navíc dokonale ‚rozpustí‘ v omáčce, zatímco cibuli můžete krájet, jak chcete, ale omáčka nikdy nebude stejně sametová jako ze šalotky. Cibule se rozpadne po mnohem delším vaření.

Pokud se má šalotka použít zasyrova, je to proto, aby nezastiňovala chuť a konzistenci ostatních surovin.

 

Uvařte si s šalotkou:

 

 

 

 

Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit