0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Otázka & odpověď: šalotka, nebo cibule?

Otázka & odpověď: šalotka, nebo cibule?
sdílet:

Je v receptech, kde používáme šalotky, opravdu nutné je použít? Nestačila by obyčejná cibule?

Naše odpověď:

Šalotku v receptech sice můžete nahradit cibuli, ale nebude to ono. A sice proto, že šalotky mají unikátní jemnější chuť než ostatní druhy cibule a také jsou menší. Když s nimi začnete vařit, rozdíl ještě víc vynikne. Šalotka lépe chuťově splyne s ostatními surovinami.

Nadrobno nakrájená se navíc dokonale ‚rozpustí‘ v omáčce, zatímco cibuli můžete krájet, jak chcete, ale omáčka nikdy nebude stejně sametová jako ze šalotky. Cibule se rozpadne po mnohem delším vaření.

Pokud se má šalotka použít zasyrova, je to proto, aby nezastiňovala chuť a konzistenci ostatních surovin.

Uvařte si s šalotkou:

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč