Těstoviny s šalotkami, řepou a květákem

Těstoviny s šalotkami, řepou a květákem

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (2)
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1429 kcal
Bílkoviny 42 g
Sacharidy 204 g
Tuky 117 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Snadné jídlo, které zvládnete i po práci, a vtipný způsob, jak zpracovat jakoukoli sezonní zeleninu

Suroviny

řepa 4 ks
větší
olivový olej 3 PL
sůl
pepř
šalotka 16 ks
oloupaná a spařená
květák 1 ks
naloupaný na větší růžice
těstoviny
rukola
feta
rozdrobená
1 Čtyři větší řepy vložte do pekáče, zakápněte třemi lžicemi olivového oleje, osolte a opepřete. Pečte při 200/180 stupních půl hodiny, pak přidejte 16 spařených a oloupaných šalotek a květák naloupaný na větší růžice.
 
2 Promíchejte a pečte ještě 35 minut, dokud šalotky nezezlátnou. Po upečení z řepy odstraňte slupku a zbytek košťálu, dužinu nakrájejte na větší kusy a vraťte do pekáče. Přimíchejte těstovinya posypte roketou a rozdrobenou fetou. Před podáváním dobře promíchejte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/9

Obchod Apetit