Snadné jídlo, které zvládnete i po práci, a vtipný způsob, jak zpracovat jakoukoli sezonní zeleninu
Postup
1
Čtyři větší řepy vložte do pekáče, zakápněte třemi lžicemi olivového oleje, osolte a opepřete. Pečte při 200/180 stupních půl hodiny, pak přidejte 16 spařených a oloupaných šalotek a květák naloupaný na větší růžice.
2
Promíchejte a pečte ještě 35 minut, dokud šalotky nezezlátnou. Po upečení z řepy odstraňte slupku a zbytek košťálu, dužinu nakrájejte na větší kusy a vraťte do pekáče. Přimíchejte těstovinya posypte roketou a rozdrobenou fetou. Před podáváním dobře promíchejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Nechte placičky na jindy – květák 24x jinak(33 receptů )