0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pijte podle sezony

víno přípitek
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Vylaďte květnové pokrmy plné rebarbory, chřestu anebo špenátu tím správným pitím!

Rebarbora: sladké víno

Rebarbora se nejčastěji objevuje ve sladkém koláči – k němu sáhněte po polosladkém či sladkém víně. Dobrý bude výběr z bobulí, aby víno mělo i kyselinku a svěžest.

Chřest: dobrý veltlín

K chřestu si dejte kvalitní veltlínské zelené, minerální a lehce travnatý sauvignon či speciální víno vyráběné pro tuto pochoutku – cuvée Asparagus z Nového Vinařství.

Špenát: soave i pivo

Pokud je špenát součástí těstovin se smetanou či ricottou, otevřete bílé soave či neutrální rulandské šedé. Naopak k pečeni se špenátem je vhodnější to nejlepší pivo!

Související články

Jak ochutnávat víno v restauraci
  • Tipy a triky

Jak ochutnávat víno v restauraci

Objednávka a úvodní degustace vína nemusí patřit ke kontroverzním okamžikům večeře. Poradíme vám, jak vše zvládnout sebevědomě a s noblesou.   ...
Jak degustovat víno jako profesionál
  • Tipy a triky

Jak degustovat víno jako profesionál

Degustace vína není jenom zábava, ale i velké umění, které se řídí přísnými pravidly. Nabízíme vám jejich základní přehled. ...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami
  • Poradna

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami

Létu sice už odzvonilo, začínající podzim však přináší stále spoustu příležitostí ke společenskému setkání. Dostali jste pozvánku na piknik nebo odpolední víkendové grilování s přáteli a lámete si hlavu, co donést jako pohoštění?...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit