Nová registrace Zapomenuté heslo
18. 7. 2014
víno přípitek
Pixabay.com

Vylaďte květnové pokrmy plné rebarbory, chřestu anebo špenátu tím správným pitím!

Rebarbora: sladké víno

Rebarbora se nejčastěji objevuje ve sladkém koláči – k němu sáhněte po polosladkém či sladkém víně. Dobrý bude výběr z bobulí, aby víno mělo i kyselinku a svěžest.

Chřest: dobrý veltlín

K chřestu si dejte kvalitní veltlínské zelené, minerální a lehce travnatý sauvignon či speciální víno vyráběné pro tuto pochoutku – cuvée Asparagus z Nového Vinařství.

Špenát: soave i pivo

Pokud je špenát součástí těstovin se smetanou či ricottou, otevřete bílé soave či neutrální rulandské šedé. Naopak k pečeni se špenátem je vhodnější to nejlepší pivo!

Související články