Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pijte podle sezony

víno přípitek
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Vylaďte květnové pokrmy plné rebarbory, chřestu anebo špenátu tím správným pitím!

Rebarbora: sladké víno

Rebarbora se nejčastěji objevuje ve sladkém koláči – k němu sáhněte po polosladkém či sladkém víně. Dobrý bude výběr z bobulí, aby víno mělo i kyselinku a svěžest.

Chřest: dobrý veltlín

K chřestu si dejte kvalitní veltlínské zelené, minerální a lehce travnatý sauvignon či speciální víno vyráběné pro tuto pochoutku – cuvée Asparagus z Nového Vinařství.

Špenát: soave i pivo

Pokud je špenát součástí těstovin se smetanou či ricottou, otevřete bílé soave či neutrální rulandské šedé. Naopak k pečeni se špenátem je vhodnější to nejlepší pivo!

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč