Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pijte podle sezony

víno přípitek
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Vylaďte květnové pokrmy plné rebarbory, chřestu anebo špenátu tím správným pitím!

Rebarbora: sladké víno

Rebarbora se nejčastěji objevuje ve sladkém koláči – k němu sáhněte po polosladkém či sladkém víně. Dobrý bude výběr z bobulí, aby víno mělo i kyselinku a svěžest.

Chřest: dobrý veltlín

K chřestu si dejte kvalitní veltlínské zelené, minerální a lehce travnatý sauvignon či speciální víno vyráběné pro tuto pochoutku – cuvée Asparagus z Nového Vinařství.

Špenát: soave i pivo

Pokud je špenát součástí těstovin se smetanou či ricottou, otevřete bílé soave či neutrální rulandské šedé. Naopak k pečeni se špenátem je vhodnější to nejlepší pivo!

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní
  • Zajímavosti

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní

Zbyla vám doma dýně, která čeká na svou poslední šanci zazářit? Proměňte ji ve voňavé dýňové donuty! Z jedné dýně tak zvládnete připravit nejen dýňovou polévku na zahřátí, ale i sladkou tečku, která elegantně uzavře dýňovou sezonu. ...
Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...