Pijte podle sezony

sdílet:
Vylaďte květnové pokrmy plné rebarbory, chřestu anebo špenátu tím správným pitím!

Rebarbora: sladké víno


Rebarbora se nejčastěji objevuje ve sladkém koláči – k němu sáhněte po polosladkém či sladkém víně. Dobrý bude výběr z bobulí, aby víno mělo i kyselinku a svěžest.

Chřest: dobrý veltlín


K chřestu si dejte kvalitní veltlínské zelené, minerální a lehce travnatý sauvignon či speciální víno vyráběné pro tuto pochoutku – cuvée Asparagus z Nového Vinařství.

Špenát: soave i pivo


Pokud je špenát součástí těstovin se smetanou či ricottou, otevřete bílé soave či neutrální rulandské šedé. Naopak k pečeni se špenátem je vhodnější to nejlepší pivo!


Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit