Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jahodovo-šampaňské želé

Jahodovo-šampaňské želé

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 660 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 132 g
Tuky 0 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vychutnejte si šampaňské s jahodami v dezertní podobě!

Suroviny

jahody 12 ks
čerstvé malé
1 bal
červené cukrářské želé
500 ml
růžový sekt

Postup

1

Osm jahod omyjte, zbavte stopek a nakrájejte na čtvrtky. Rozdělte je do sklenic o objemu 175 ml.

2

Obsah sáčku smíchejte s cukrem, přilijte sekt a za stálého míchání přiveďte ve středně velkém hrnci k mírnému varu.

3

Odstavte z plotny a nechte částečně vychladnout. Ještě vlažné želé rozdělte do připravených sklenic a dejte vychladit do ledničky, aby úplně ztuhlo. Trvá to přibližně šest hodin.

4

Zbývající čtyři jahody poprašte cukrem, ozdobte jimi želé a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/5

Apetit magazín