Jahodovo-šampaňské želé

Jahodovo-šampaňské želé

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 660 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 132 g
Tuky 0 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vychutnejte si šampaňské s jahodami v dezertní podobě!

Suroviny

jahody 12 ks
čerstvé malé
1 bal
červené cukrářské želé
500 ml
růžový sekt
krupicový cukr 4 PL
moučkový cukr
na ozdobu

Osm jahod omyjte, zbavte stopek a nakrájejte na čtvrtky. Rozdělte je do sklenic o objemu 175 ml.

Obsah sáčku smíchejte s cukrem, přilijte sekt a za stálého míchání přiveďte ve středně velkém hrnci k mírnému varu.

Odstavte z plotny a nechte částečně vychladnout. Ještě vlažné želé rozdělte do připravených sklenic a dejte vychladit do ledničky, aby úplně ztuhlo. Trvá to přibližně šest hodin.

Zbývající čtyři jahody poprašte cukrem, ozdobte jimi želé a podávejte.

Apetit magazín

Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...

Obchod Apetit