Pivo v kuchyni

Pivo v kuchyni
sdílet:

Pivo a léto patří neodmyslitelně k sobě. Věděli jste, že půllitr vychlazeného piva je skvělý nejen k popíjení, ale také k vaření?

Pivo nejen skvěle chutná ve všech svých podobách, ale navíc obsahuje vitaminy skupiny B a kyselinu listovou.

  • Díky hořkým chmelovým látkám podporuje trávení, a proto ho tak rádi pijeme k vydatné české klasice.
  • Zároveň povzbuzuje chuť k jídlu. Využijte toho a vařte s pivem. Jídlu dodá jedinečnou chuť, nad kterou budou jásat nejen muži.
  • Pivo pomůže křehnutí masa při marinování, nakypří chléb a pečivo, dodá šťavnatost kuřeti a ve spojení s medem vytvoří naprosto dokonalou glazuru na bůčku.
  • V pivním těstíčku z piva, mouky, vejce a soli můžete obalovat kousky masa, ryb nebo zeleniny, které poté osmažíte ve vrstvě oleje. Jednoduché, dokonale křehce křupavé a jedinečné!

Související články

Na stůl se nese pivo
  • Zajímavosti

Na stůl se nese pivo

Vychutnejte si náš národní nápoj v oroseném půllitru i na talíři! Podzimní dny se nesou ve znamení sytých, masitých jídel, která nás mají zahřát a zvednout nám náladu. S těmi se krásně pojí pivo. ...
Pivo jako ingredience
  • Tipy a triky

Pivo jako ingredience

Pivo je nejen lahodný mok, bez kterého si už nedokážeme představit českou kulturu, ale také vynikající přísada do vaření. Pomůže křehnutí masa při nakládání, pečivo obalí křupavou kůrkou, a když přidáte pivo do obalu ke smažení, jídlo...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit