Pivo v kuchyni

sdílet:
Pivo a léto patří neodmyslitelně k sobě. Věděli jste, že půllitr vychlazeného piva je skvělý nejen k popíjení, ale také k vaření?

Pivo obsahuje vitaminy skupiny B a kyselinu listovou. Díky hořkým chmelovým látkám podporuje trávení, a proto ho tak rádi pijeme k vydatné české klasice. Zároveň povzbuzuje chuť k jídlu. Využijte toho a vařte s pivem. Jídlu dodá jedinečnou chuť, nad kterou budou jásat nejen muži. Pivo pomůže křehnutí masa při marinování, nakypří chléb a pečivo, dodá šťavnatost suchému kuřeti a ve spojení s medem vytvoří naprosto dokonalou glazuru na bůčku. V pivním těstíčku z piva, mouky, vejce a soli můžete obalovat kousky masa nebo zeleniny, které poté osmažíte ve vrstvě oleje. Jednoduché a jedinečné!


Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit