Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pivní muffiny se sýrem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pivní muffiny se sýrem

3.5/5 Počet hodnocení: 28
Do hodiny Velmi snadné Na 12 menších muffinů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2015 kcal
Bílkoviny 57 g
Sacharidy 209 g
Tuky 88 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Co takhle zkusit k vepřové se zelím netradiční přílohu? Pivní muffiny vás nadchnou.

Související recepty

Suroviny

cukr 1 PL
kypřicí prášek do pečiva 1 PL
sůl ½ ČL
pepř ½ ČL
čerstvě mletý
hořčice dijonská 2 ČL
sýr 150 g
strouhaný

Postup

1

Troubu zapněte na 200 °C. Promíchejte: 280 g hladké mouky, 1 lžíci cukru, 1 lžíci prášku do pečiva, ½ lžičky soli, ½ lžičky čerstvě mletého pepře. V míse prošlehejte vejce s 60 g másla, rozpuštěného a zchladlého, a 2 lžičky dijonské hořčice.

2

Jemně zašlehejte 320 ml piva (nejlépe tmavého). Až spadne pěna, přidejte 150 g strouhaného sýra (čedar, blaťácké zlato) a pak vmíchejte suchou směs.

3

Rozdělte do forem, pečte cca 20 minut, aby vršky muffinů byly hnědé a zapíchnutá špejle vyšla takřka čistá. Zkuste k vepřovému se zelím.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/5

Apetit magazín

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen
  • Zajímavosti

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen

Floating Island, neboli île flottante, patří mezi nejvíce elegantní dezerty francouzské kuchyně. Nadýchaná sněhová pusinka plující na hladině jemného vanilkového krému… zní to povědomě? Ano, možná tento dezert znáte jako ptačí mléko. A i...