Co takhle zkusit k vepřové se zelím netradiční přílohu? Pivní muffiny vás nadchnou.
Suroviny
mouka pšeničná hladká
280
g
cukr
1
PL
kypřicí prášek do pečiva
1
PL
sůl
½
ČL
pepř
½
ČL
čerstvě mletý
máslo
60
g
hořčice dijonská
2
ČL
pivo světlé
320
ml
sýr
150
g
strouhaný
Postup
1
Troubu zapněte na 200 °C. Promíchejte: 280 g hladké mouky, 1 lžíci cukru, 1 lžíci prášku do pečiva, ½ lžičky soli, ½ lžičky čerstvě mletého pepře. V míse prošlehejte vejce s 60 g másla, rozpuštěného a zchladlého, a 2 lžičky dijonské hořčice.
2
Jemně zašlehejte 320 ml piva (nejlépe tmavého). Až spadne pěna, přidejte 150 g strouhaného sýra (čedar, blaťácké zlato) a pak vmíchejte suchou směs.
3
Rozdělte do forem, pečte cca 20 minut, aby vršky muffinů byly hnědé a zapíchnutá špejle vyšla takřka čistá. Zkuste k vepřovému se zelím.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Pivní menu: 5 receptů, kde hraje pivo hlavní roli(5 receptů )
- 20 jídel na cesty aneb Vyberte si originální svačinu na výlet(20 receptů )