Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pivní muffiny se sýrem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.5/5 Počet hodnocení: 24
Do hodiny Velmi snadné Na 12 menších muffinů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2015 kcal
Bílkoviny 57 g
Sacharidy 209 g
Tuky 88 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Co takhle zkusit k vepřové se zelím netradiční přílohu? Pivní muffiny vás nadchnou.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 280 g
cukr 1 PL
kypřicí prášek do pečiva 1 PL
sůl ½ ČL
pepř ½ ČL
čerstvě mletý
máslo 60 g
hořčice dijonská 2 ČL
sýr 150 g
strouhaný

1 Troubu zapněte na 200 °C. Promíchejte: 280 g hladké mouky, 1 lžíci cukru, 1 lžíci prášku do pečiva, ½ lžičky soli, ½ lžičky čerstvě mletého pepře. V míse prošlehejte vejce s 60 g másla, rozpuštěného a zchladlého, a 2 lžičky dijonské hořčice.

2 Jemně zašlehejte 320 ml piva (nejlépe tmavého). Až spadne pěna, přidejte 150 g strouhaného sýra (čedar, blaťácké zlato) a pak vmíchejte suchou směs.

3 Rozdělte do forem, pečte cca 20 minut, aby vršky muffinů byly hnědé a zapíchnutá špejle vyšla takřka čistá. Zkuste k vepřovému se zelím.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/5

Apetit magazín

Štrúdl nebo závin? Aneb jak se vyznáte v jablečných dezertech
  • Zajímavosti

Štrúdl nebo závin? Aneb jak se vyznáte v jablečných dezertech

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
339 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč