Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pivní muffiny se sýrem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.5/5 Počet hodnocení: 28
Do hodiny Velmi snadné Na 12 menších muffinů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2015 kcal
Bílkoviny 57 g
Sacharidy 209 g
Tuky 88 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Co takhle zkusit k vepřové se zelím netradiční přílohu? Pivní muffiny vás nadchnou.

Suroviny

cukr 1 PL
kypřicí prášek do pečiva 1 PL
sůl ½ ČL
pepř ½ ČL
čerstvě mletý
hořčice dijonská 2 ČL
sýr 150 g
strouhaný

Postup

1

Troubu zapněte na 200 °C. Promíchejte: 280 g hladké mouky, 1 lžíci cukru, 1 lžíci prášku do pečiva, ½ lžičky soli, ½ lžičky čerstvě mletého pepře. V míse prošlehejte vejce s 60 g másla, rozpuštěného a zchladlého, a 2 lžičky dijonské hořčice.

2

Jemně zašlehejte 320 ml piva (nejlépe tmavého). Až spadne pěna, přidejte 150 g strouhaného sýra (čedar, blaťácké zlato) a pak vmíchejte suchou směs.

3

Rozdělte do forem, pečte cca 20 minut, aby vršky muffinů byly hnědé a zapíchnutá špejle vyšla takřka čistá. Zkuste k vepřovému se zelím.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/5

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...