Domácí pekárna je prostě zázrak – upeče vám chleba a připraví i škvarky!
Suroviny
sádlo
1
kg
syrové, na kostičky
mléko
1
PL
Na chléb
pivo světlé
250
ml
může být i tmavé nebo nealkoholické
voda
100
ml
kmín
2,5
ČL
drcený
sůl
2
ČL
mouka pšeničná hladká
350
g
mouka chlebová
150
g
žitná
droždí sušené
1
ČL
nebo 10 g čerstvého
semínka
2
hrsti
dle chuti (dýňová, slunečnicová, lněná…)
Postup
1
Sádlo vložte do pekárny a dvakrát po sobě zapněte program Marmeláda; před koncem přidejte lžíci mléka – škvarky budou krásně zlaté. Hotové sádlo se škvarky přendejte do sklenic.
2
Do nevymyté nádoby vložte suroviny na chléb (kromě semínek), spusťte základní program (velikost střední, barva střední). Po akustickém signálu vsypte semínka.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Masopustní pečení aneb Od pagáčů, přes boží milosti až po koblihy(18 receptů )
- Neodolatelné domácí pečivo: 35 ověřených receptů(35 receptů )
- Pochoutky ze škvarků: 17 ověřených receptů(17 receptů )
- Lahodné dobroty z křupavých škvarků: 25 receptů, ve kterých hrají hlavní roli(27 receptů )
Komentáře