Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Pivní chléb s domácími škvarky

Pivní chléb s domácími škvarky

Hodnocení receptu
Průměr: 4.6 ()
Do 10 minut Velmi snadné Na 1 bochník a čtvrtlitrovou skleničku

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 11085 kcal
Bílkoviny 73 g
Sacharidy 340 g
Tuky 1018 g
Vláknina 67 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Domácí pekárna je prostě zázrak – upeče vám chleba a připraví i škvarky!

Suroviny

sádlo 1 kg
syrové, na kostičky
mléko 1 PL
Na chléb
pivo světlé 250 ml
(může být světlé, tmavé i nealkoholické)
voda 100 ml
kmín 2.5 ČL
drcený
sůl 2 ČL
mouka pšeničná hladká 350 g
mouka žitná hladká 150 g
chlebová
1 ČL
sušené droždí nebo 0,25 čerstvého
semínka 2 hrsti
dle chuti (dýňová, slunečnicová…)

1 Sádlo vložte do pekárny a dvakrát po sobě zapněte program Marmeláda; před koncem přidejte lžíci mléka – škvarky budou krásně zlaté. Hotové sádlo se škvarky přendejte do sklenic.

2 Do nevymyté nádoby vložte suroviny na chléb (kromě semínek), spusťte základní program (velikost střední, barva střední). Po akustickém signálu vsypte semínka.

Komentáře

Iveta Piňosová

Dělat si domácí chleba je super. Já to úplně miluji. Jenomže člověk si na to musí přivstat.. a to se mi pokaždé nechce. Někdy si raději trochu pospím a pošlu manžela pro chleba a koláče do pekárny. Jindy peču přesně podle tohoto receptu, který už mám několikrát osvědčený. Nejlepší je ten chlebík ještě teplý s máslem a ředkvičkami.

Apetit magazín

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!
  • Jak na to

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!

Zimní období je na lokální zeleninu poněkud skoupé. Obzvlášť na tu šťavnatou. Řešení však existuje! Jídelníček si můžete zpestřit vlastnoručne vypěstovanou zeleninou. Nepotřebujete k tomu skleník ani žádnou zdatnost zahrádkáře. Řeč je...
Jak na výrobu perníkové chaloupky krok za krokem
  • Tipy a triky

Jak na výrobu perníkové chaloupky krok za krokem

Vyrobte si letos vlastní perníkovou chaloupku! Máme pro vás skvělý recept na perníkové těsto a postup, jak chaloupku slepit a ozdobit. Tato chaloupka potěší děti a vnese do vašeho domu kouzelnou vánoční atmosféru. A na závěr si na ní...
Cookies - křupavé koláčky na svačinu i na cesty

Cookies - křupavé koláčky na svačinu i na cesty

V Anglii a Austrálii jim říkají „biscuits“, ve Španělsku „galletas“, v Americe „cookies“. Němci je nazývají „keks“ a pro nás to jsou sušenky. Malé sladké křupavé koláčky, které si můžeme udělat na mnoho způsobů. Proč si je...
Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...

Obchod Apetit