K adventu patří vánoční večírky. Jak party připravit, abyste si ji užili vy i hosté?
1. Plánujte
Udělejte si rámcový plán: koho zvete, jaké jsou stravovací zvyklosti hostů, zda si více potrpí na maso, nebo na lehčí chuťovky. Zkontrolujte také zásoby alkoholu a nádobí. Přípravy na party pak půjdou jako po másle.
2. Vyberte téma
Ať už se rozhodnete nasytit hladovce větším počtem druhů jídel, nebo připravíte jen několik receptů, zato v množství pro otesánka, vybrané chuťovky by spolu měly ladit. Míchání různých stylů nesvědčí party ani žaludku. Pobavte se českou mejdanovou klasikou z osmdesátých let a pusťte se do různých pomazánek a aspiků nebo se inspirujte Středomořím, Mexikem či Severní Amerikou s jejími hamburgery a pečenými žebírky.
3. Jídla s předstihem
Čím víc jídel připravíte s předstihem, tím víc času budete mít na finální úpravy a nečekaná překvapení. Týden předem můžete naložit sýr a olivy a připravit ochucené oříšky. Časovou rezervu vám zajistí také paštiky, teriny a bylinkové máslo. V den D už jen doděláte pár čerstvých rychlovek, a večírek může začít.
4. Zapojte hosty
Nachystejte dostatek ledu, skleniček a alkoholu a nechte hosty, ať si namíchají drinky sami. Skvělé jsou také skleněné mísy s punčem či bowlí, ze kterých si každý host můžete nalít podle chuti.