Rychlé pohoštění pro návštěvy. Vynikající kombinace uzeného sýra, fíkové marmelády a bylinek.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 200 ºC. Listové těsto buď vyválejte na lehce pomoučněném válu, nebo rozbalte již vyválené a nechte chvíli odpočinout. Pak rádýlkem na pizzu naznačte zhruba 24 čtverečků o hraně 5 cm. Nedokrajujte však úplně.
Do středu každého dejte malý kousek fíkové marmelády, navrch položte vždy kousek šunky, sýra, šalotky a tymiánu. Postříkejte olivovým olejem a posypte solí a pepřem. Pečte 10–15 minut – těsto by mělo zvětšit objem a zezlátnout. Rádýlkem naznačené spoje po odlomení lehce povolí, a vy tak téměř bez práce získáte přes dvě desítky jednohubek.
Něco navíc: Vynikající fíkovou marmeládu vyrábí firma St. Dalfour. Výrobce ji označuje jako ovocnou pomazánku s vysokým obsahem ovoce, bez přidaného cukru.
Komentáře