0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jednohubky s uzeným sýrem

Jednohubky s uzeným sýrem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jednohubky s uzeným sýrem

4.3 / 5. Počet hodnocení: 15
Do 10 minut Velmi snadné Na 24 jednohubek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 770 kcal
Bílkoviny 23 g
Sacharidy 82 g
Tuky 37 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlé pohoštění pro návštěvy. Vynikající kombinace uzeného sýra, fíkové marmelády a bylinek.

Suroviny

listové těsto 1 bal
fíkový džem 2 PL
šunka 70 g
tence pokrájená, velmi tence, označení "shaved ham"
sýr uzený 60 g
šalotka 3 ks
oloupaná, jemně nasekaná
citronový tymián 1 ČL
čerstvé lístky
olivový olej
na postříkání
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

1 Troubu předehřejte na 200 ºC. Listové těsto buď vyválejte na lehce pomoučněném válu, nebo rozbalte již vyválené a nechte chvíli odpočinout. Pak rádýlkem na pizzu naznačte zhruba 24 čtverečků o hraně 5 cm. Nedokrajujte však úplně.

2 Do středu každého dejte malý kousek fíkové marmelády, navrch položte vždy kousek šunky, sýra, šalotky a tymiánu. Postříkejte olivovým olejem a posypte solí a pepřem. Pečte 10–15 minut – těsto by mělo zvětšit objem a zezlátnout. Rádýlkem naznačené spoje po odlomení lehce povolí, a vy tak téměř bez práce získáte přes dvě desítky jednohubek.

Něco navíc: Vynikající fíkovou marmeládu vyrábí firma St. Dalfour. Výrobce ji označuje jako ovocnou pomazánku s vysokým obsahem ovoce, bez přidaného cukru.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/5

Komentáře

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Dutch baby: Neodolatelná palačinka z trouby
  • Jak na to

Dutch baby: Neodolatelná palačinka z trouby

Vydatná snídaně, rychlá večeře nebo jednoduchý dezert? To je Dutch baby – palačinka z jedné pánve, která udělá parádu na každém stole. Není s ní skoro žádná práce, máte hned hotovo a hodí se na ni čerstvé ovoce s javorovým syrupem, ale i...

Obchod Apetit