Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Křupavé jednohubky s fetou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do 10 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2223 kcal
Bílkoviny 77 g
Sacharidy 304 g
Tuky 72 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Super pohoštění na party i pro nečekanou návštěvu

Suroviny

pepř
čerstvě mletý
petrželka 20 g
hrubě nasekaná nebo máta
na proužky
k podávání
tzatziky nebo oblíbený dip

Postup

1

Opečte chleby pita v toustovači nebo nasucho na pánvi tak, aby se nafoukly, ale ještě nebyly křupavé a zlaté. Pak je pár minut nechte vychladnout. Mezitím vidličkou v misce rozmačkejte sýr a přimíchejte k němu pepř a bylinky.

2

Chléb pita překrojte a naplňte bylinkovou fetou. Pomocí lžíce nebo nože sýr upěchujte a zarovnejte. Pokud budete chystat občerstvení dopředu, v tuto chvíli můžete naplněné chleby dát do lednice, přikrýt je potravinovou fólií a nechat je tam až jeden den.

3

Těsně před podáváním chleby ještě jednou opečte v toustovači, tentokrát pěkně dokřupava. Pak je nechte asi dvě minuty vychladnout a nakrájejte na klínky. Snězte je se zeleninou, tzatziky či dipy během půlhodiny, jsou tak nejlepší!

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/6

Apetit magazín