Křupavé jednohubky s fetou

Křupavé jednohubky s fetou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2223 kcal
Bílkoviny 77 g
Cukr 304 g
Tuky 72 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Super pohoštění na party i pro nečekanou návštěvu

Suroviny

pita 6 ks
feta 200 g
pepř
čerstvě mletý
petrželka 20 g
hrubě nasekaná nebo máta
zelenina
na proužky
hummus
tzatziky nebo dip

Opečte chleby pita v toustovači nebo nasucho na pánvi tak, aby se nafoukly, ale ještě nebyly křupavé a zlaté. Pak je pár minut nechte vychladnout. Mezitím vidličkou v misce rozmačkejte sýr a přimíchejte k němu pepř a bylinky.

Chléb pita překrojte a naplňte bylinkovou fetou. Pomocí lžíce nebo nože sýr upěchujte a zarovnejte. Pokud budete chystat občerstvení dopředu, v tuto chvíli můžete naplněné chleby dát do lednice, přikrýt je potravinovou fólií a nechat je tam až jeden den.

Těsně před podáváním chleby ještě jednou opečte v toustovači, tentokrát pěkně dokřupava. Pak je nechte asi dvě minuty vychladnout a nakrájejte na klínky. Snězte je se zeleninou, tzatziky či dipy během půlhodiny, jsou tak nejlepší!

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...

Obchod Apetit