Oči upřené na obrazovku a ruce svírající ovladač logicky těžko zvládnou klasické jídelní aranžmá v podobě příborů a prostírání. Ve věci chuti však kompromisy už přípustné nejsou; s perfektním biftekem máte vítězství zaručeno!
Suroviny
svíčková
½
kg
tenké plátky
jarní cibulka
1
svazek
paprika
1
ks
červená, nakrájená
sójová omáčka
200
ml
light
krupicový cukr
100
g
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
olej
na potření pánve
1. Hovězí na prkénku naklepejte – nikoli paličkou, jen klouby ruky.
2. V misce smíchejte sójovou omáčku s cukrem a trochou pepře a soli. Část cibulky nakrájejte na kousky o něco delší, než jsou plátky masa.
3. Každý plátek potřete marinádou, sviňte kolem proužků cibulky i papriky a spíchněte párátkem. Zbylou cibulku nakrájejte na kolečka. Zbytek omáčky v kastrůlku svařte, aby cukr lehce zesirupovatěl, a vsypte nakrájenou cibulku.
4. Grilovací pánev potřete olejem, rozpalte ji a ze všech stran na ní opečte závitky. Podávejte s omáčkou k namáčení.
2. V misce smíchejte sójovou omáčku s cukrem a trochou pepře a soli. Část cibulky nakrájejte na kousky o něco delší, než jsou plátky masa.
3. Každý plátek potřete marinádou, sviňte kolem proužků cibulky i papriky a spíchněte párátkem. Zbylou cibulku nakrájejte na kolečka. Zbytek omáčky v kastrůlku svařte, aby cukr lehce zesirupovatěl, a vsypte nakrájenou cibulku.
4. Grilovací pánev potřete olejem, rozpalte ji a ze všech stran na ní opečte závitky. Podávejte s omáčkou k namáčení.
Komentáře
Anonym
05.09.2007 09:24
Apetit 6/06