Mandlové jednohubky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
Hodnocení receptu
Průměr: 4.4 ()
Do hodiny Velmi snadné 24 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2508 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 230 g
Tuky 140 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle úžasné cukroví na stůl dávkujte postupně – hrozí totiž návykovost. Budete ho zobat a zobat a nebudete moci přestat…

Suroviny

mandle 220 g
+ 24 ks spařených, oloupaných a opražených na ozdobu
moučkový cukr 220 g
zakysaná smetana 4 PL
olej 1 PL

Mandle spařte horkou vodou, oloupejte a najemno namelte. Pak je nasypte do mísy a vmíchejte k nim cukr. Přidejte zakysanou smetanu i olej a postupně promíchejte, až vznikne pasta podobná marcipánu. Z té pak vyvalujte kuličky; aby se hmota nelepila, namáčejte si prsty ve studené vodě.

2 Každou kuličku dlaní zlehka zploštěte, zapíchněte do ní opraženou mandli a vložte do papírového košíčku. Cukroví připravujte až těsně před Vánoci; uchovejte ho přikryté, nejlépe v ledničce nebo na balkoně.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/12

Komentáře

Anonym

Kuličky se bohužel roztekly, takže nejdou z košíčků vyndat, musí se "slíznout" - zřejmě jsem dala velké lžíce smetany, jinak výborné, ne tak hladké a bílé jako na obrázku, ale opravdu velmi dobré.

Anonym

chystám se na tyhle jednohubky a v obchodě jsem narazila na řídký i hustý zakysaný krém od Ramy. který jste použila vy?

Anonym

Já jsem použila normální zakysanou smetanu v kelímku.

Anonym

Chutnají zvláštně, v receptu je určitě chyba, těsto netuhne a nejde tvarovat. Po přidání kokosu se změní chuť.

Anonym

Bohužel ten recept je úplně na prd, těsto se vůbec nedá tvarovat a je hnusný. Před chvílí jsem ho udělala a pak hned vyhodila do koše. Závislost si na něm fakt nevytvořím..dost mě to zklamalo.

Anonym

Klasický marcipán. Recept je v pořádku, mně se to podařilo výborně. Před koulením nechat ztuhnout v chladničce. Nejsou ale tak bílé jako na obrázku, vařené mandle nemají bílou barvu. Napadlo mne, že autorka možná kuličky marcipánu obalila v "mléčné hmotě", viz apetit prosinec 2005, str. 89, recept Piškotky plněné pudinkovým krémem (100 g sušeného odtučněného mléka, 200 g moučkového cukru, 4 lžíce vody a 10 g Flory Light nebo Ramy Linie se smíchá a zpracuje na tuhý a nelepivý výsledek. Vyválí, podsypává moučkovým cukrem, krájí na čtverečky

Obchod Apetit