0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mandlové jednohubky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 11
Do hodiny Velmi snadné 24 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2508 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 230 g
Tuky 140 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle úžasné cukroví na stůl dávkujte postupně – hrozí totiž návykovost. Budete ho zobat a zobat a nebudete moci přestat…

Suroviny

mandle 220 g
+ 24 ks spařených, oloupaných a opražených na ozdobu
moučkový cukr 220 g
olej 1 PL

1Mandle spařte horkou vodou, oloupejte a najemno namelte. Pak je nasypte do mísy a vmíchejte k nim cukr. Přidejte zakysanou smetanu i olej a postupně promíchejte, až vznikne pasta podobná marcipánu. Z té pak vyvalujte kuličky; aby se hmota nelepila, namáčejte si prsty ve studené vodě.

2 Každou kuličku dlaní zlehka zploštěte, zapíchněte do ní opraženou mandli a vložte do papírového košíčku. Cukroví připravujte až těsně před Vánoci; uchovejte ho přikryté, nejlépe v ledničce nebo na balkoně.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/12

Komentáře

Anonym

Kuličky se bohužel roztekly, takže nejdou z košíčků vyndat, musí se "slíznout" - zřejmě jsem dala velké lžíce smetany, jinak výborné, ne tak hladké a bílé jako na obrázku, ale opravdu velmi dobré.

Anonym

chystám se na tyhle jednohubky a v obchodě jsem narazila na řídký i hustý zakysaný krém od Ramy. který jste použila vy?

Anonym

Já jsem použila normální zakysanou smetanu v kelímku.

Anonym

TÉŽ SE ROZTEKLY. MUSELA JSEM ZAHUSTIT KOKOSEM. JE RECEPT V PORÁDKU ?

Anonym

Recept se nachází v č.12/05, str.86

Anonym

Chutnají zvláštně, v receptu je určitě chyba, těsto netuhne a nejde tvarovat. Po přidání kokosu se změní chuť.

Anonym

Bohužel ten recept je úplně na prd, těsto se vůbec nedá tvarovat a je hnusný. Před chvílí jsem ho udělala a pak hned vyhodila do koše. Závislost si na něm fakt nevytvořím..dost mě to zklamalo.

Anonym

To jsem rada, ze se nepovedlo jenom me.

Anonym

Klasický marcipán. Recept je v pořádku, mně se to podařilo výborně. Před koulením nechat ztuhnout v chladničce. Nejsou ale tak bílé jako na obrázku, vařené mandle nemají bílou barvu. Napadlo mne, že autorka možná kuličky marcipánu obalila v "mléčné hmotě", viz apetit prosinec 2005, str. 89, recept Piškotky plněné pudinkovým krémem (100 g sušeného odtučněného mléka, 200 g moučkového cukru, 4 lžíce vody a 10 g Flory Light nebo Ramy Linie se smíchá a zpracuje na tuhý a nelepivý výsledek. Vyválí, podsypává moučkovým cukrem, krájí na čtverečky

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč