Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mandlové jednohubky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 14
Do hodiny Velmi snadné 24 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2508 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 230 g
Tuky 140 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle úžasné cukroví na stůl dávkujte postupně – hrozí totiž návykovost. Budete ho zobat a zobat a nebudete moci přestat…

Související recepty

Suroviny

mandle 220 g
+ 24 ks spařených, oloupaných a opražených na ozdobu
olej 1 PL

Postup

1

Mandle spařte horkou vodou, oloupejte a najemno namelte. Pak je nasypte do mísy a vmíchejte k nim cukr. Přidejte zakysanou smetanu i olej a postupně promíchejte, až vznikne pasta podobná marcipánu. Z té pak vyvalujte kuličky; aby se hmota nelepila, namáčejte si prsty ve studené vodě.

2

Každou kuličku dlaní zlehka zploštěte, zapíchněte do ní opraženou mandli a vložte do papírového košíčku. Cukroví připravujte až těsně před Vánoci; uchovejte ho přikryté, nejlépe v ledničce nebo na balkoně.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/12

Komentáře

22.12.2008 17:17
Klasický marcipán. Recept je v pořádku, mně se to podařilo výborně. Před koulením nechat ztuhnout v chladničce. Nejsou ale tak bílé jako na obrázku, vařené mandle nemají bílou barvu. Napadlo mne, že autorka možná kuličky marcipánu obalila v "mléčné hmotě", viz apetit prosinec 2005, str. 89, recept Piškotky plněné pudinkovým krémem (100 g sušeného odtučněného mléka, 200 g moučkového cukru, 4 lžíce vody a 10 g Flory Light nebo Ramy Linie se smíchá a zpracuje na tuhý a nelepivý výsledek. Vyválí, podsypává moučkovým cukrem, krájí na čtverečky
23.12.2007 21:56
Bohužel ten recept je úplně na prd, těsto se vůbec nedá tvarovat a je hnusný. Před chvílí jsem ho udělala a pak hned vyhodila do koše. Závislost si na něm fakt nevytvořím..dost mě to zklamalo.
21.08.2008 23:28
To jsem rada, ze se nepovedlo jenom me.
21.12.2007 19:34
Chutnají zvláštně, v receptu je určitě chyba, těsto netuhne a nejde tvarovat. Po přidání kokosu se změní chuť.
04.09.2007 14:57
Recept se nachází v č.12/05, str.86
18.12.2006 15:46
TÉŽ SE ROZTEKLY. MUSELA JSEM ZAHUSTIT KOKOSEM. JE RECEPT V PORÁDKU ?
14.12.2006 14:36
Kuličky se bohužel roztekly, takže nejdou z košíčků vyndat, musí se "slíznout" - zřejmě jsem dala velké lžíce smetany, jinak výborné, ne tak hladké a bílé jako na obrázku, ale opravdu velmi dobré.
18.12.2006 14:10
chystám se na tyhle jednohubky a v obchodě jsem narazila na řídký i hustý zakysaný krém od Ramy. který jste použila vy?
22.12.2008 17:18
Já jsem použila normální zakysanou smetanu v kelímku.