0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sekaná 4× jinak

sekaná
ZDROJ: PXhere.com
sdílet:

„Pryč s nudou! Stačí obměnit pár surovin, a vaše sekaná může být ode dneška pokaždé jiná, a přitom vždycky skvostná,“ říká redaktorka časopisu Apetit Katka Švejdová, která ráda hostí přátele na své chalupě a se sekanou vždycky sklízí úspěch.

„Když svým hostům navrhnu, že k večeři upeču sekanou, všichni nadšeně souhlasí. Neshodnou se jenom na tom, kterou verzi by rádi viděli na svých talířích. Kamarád Roman je klasik – chce tradiční verzi s majoránkou a česnekem. Jeho žena Klára si zase potrpí na orientální příchutě a jehněčí maso, a tak se může utlouct po variantě se sušenými meruňkami, petrželkou a chilli. A všechny děti milují sekanou z drůbežího masa!



Když o vítězi rozhodne los (nebo kuchař, který má právo veta), přichází technická část provedení sekané, na které záleží snad ještě víc než na ochucení. Je totiž dobré vědět, kolik pečiva přidat, aby sekaná byla nadýchaná, jak se směsí pracovat i čím ji potřít, aby byl výsledek co nejlákavější. Všechny tyhle fígle jsem sepsala a podělím se o ně s vámi,“ říká redaktorka časopisu Apetit Katka Švejdová. 

Její recepty i návod, jak se sekanou bezpečně experimentovat, najdete v říjnovém Apetitu.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč