Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sekaná s paprikami a olivami
Sekaná s paprikami a olivami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Sekaná s paprikami a olivami

4.8/5 Počet hodnocení: 11
Více než hodinu Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5327 kcal
Bílkoviny 216 g
Sacharidy 353 g
Tuky 321 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zkuste tentokrát připravit sekaná po italsku. Papriky a olivy jí dodají překvapivý šmrnc. 

Suroviny

mleté maso (mix hovězího a vepřového) 600 g
petrželka 1 svazek
hladkolistá, nasekaná
pažitka 1 svazek
nadrobno
kopřiva 1 hrst
mladé listy
máta 1 PL
čerstvá, nasekaná nadrobno + další do omáčky
oregano 2 ČL
čerstvé, nasekané nadrobno + na ozdobení
česnek 1 stroužek
drcený
chilli sušené 1 špetka
mleté
vejce 2 ks
bez pecky
bez pecky
olivový olej 10 PL
sůl mořská
kapary
na ozdobení (nemusí být)

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C. Dejte nasucho péct červenou papriku. Až se na slupce udělají hnědé puchýře, vložte papriku na 10 minut do igelitového sáčku, aby se zapařila. Pak stáhněte slupku a odstraňte semeník. Pečenou papriku nakrájejte na kostičky, promíchejte se lžící olivového oleje a s nasekanou pažitkou.

2

Rozmixujte chleba spolu s petrželkou, kopřivami a mátou. V míse promíchejte se 3 lžícemi jogurtu a nechte 5 minut odpočinout. Pak smíchejte s masem, paprikovou směsí, vejcem a špetkou chilli a osolte. Pokud je směs moc suchá, nařeďte ji dalším jogurtem.

3

Troubu ztlumte na 180 °C. Paštikovou nebo chlebíčkovou formu vyložte papírem na pečení a naplňte polovinou směsi. Poklaďte polovinou černých a zelených oliv a na ně navršte zbytek masa. Uhlaďte a potřete olejem. Pečte 1 hodinu.

4

Mezitím promíchejte 1 lžičku nasekané máty, česnek a zbylý jogurt a osolte. Dejte chladit. V hmoždíři rozetřete oregano, zalijte ho 6 lžícemi oleje a nechte odpočinout.

5

Oranžovou papriku úhledně pokrájejte a krátce ji opečte na oleji spolu se zbytkem oliv. Osolte a podávejte k sekané pokapané oreganovým olejem, s jogurtovou omáčkou a případně kaparovými plody. Sekaná je skvělá teplá a zastudena.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/4

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč