Luxusní sekaná

Luxusní sekaná

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Více než hodinu Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3864 kcal
Bílkoviny 483 g
Cukr 66 g
Tuky 245 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Sekaná v tomhle vydání je prostě báječná!

Suroviny

chleba bílý 2
čerstvý, zpracovaný na strouhanku
vepřové maso mleté 500 g
libové
cibule 1 ks
nahrubo
česnek 1 stroužek
nahrubo
petržel hrst
oregano 1 PL
parmazán 4 PL
nastrouhaný
vejce 1 ks
prošlehané
prosciutto 8 plátků
pepř
sůl

1Rozehřejte troubu na 190 °C. Strouhanku a maso vložte do mísy. V mixéru poté najemno zpracujte cibuli, česnek i bylinky. Přidejte do mísy spolu s vejcem a sýrem. Jemně pokrájejte dva plátky pršutu a přidejte je do směsi, osolte a opepřete. Dobře promíchejte vidličkou či rukama.

2Zbývajícím pršutem (dobře vám ale poslouží i kvalitní anglická slanina) vyložte chlebovou formu o objemu 1,5 l. Pak ji vložte do pekáče a nalijte do něj z rychlovarné konvice tolik vroucí vody, aby dosahovala do poloviny výšky formy.

3Do formy natlačte směs a povrch překryjte cípy pršutu. Pečte asi hodinu, aby se sekaná smrštila a odlepila od stěn. Nechte deset minut chladnout ve formě, pak slijte tekutinu a vyklopte na prkénko. Sekanou nakrájejte na silné plátky a jezte zatepla či zastudena, nejlépe se salátem.

Odlehčete to!
Jednoduchý trik, jak snížit obsah tuku v sekané téměř o polovinu: stačí, když vepřové maso nahradíte mletým kuřecím nebo krůtím masem.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...

Obchod Apetit