Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Středomořská sekaná
ZDROJ: ImageProfessionals
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 31
Více než hodinu Snadné 8-10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3864 kcal
Bílkoviny 483 g
Sacharidy 66 g
Tuky 245 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sekaná v tomhle vydání je prostě báječná!

Suroviny

čerstvý, zpracovaný na strouhanku
nahrubo
česnek 1 stroužek
nahrubo
petržel hrst
oregano 1 PL
nastrouhaný
vejce 1 ks
prošlehané
prosciutto 8 plátků
pepř
sůl

Postup

1

Rozehřejte troubu na 190 °C. Strouhanku a maso vložte do mísy. V mixéru poté najemno zpracujte cibuli, česnek i bylinky. Přidejte do mísy spolu s vejcem a sýrem. Jemně pokrájejte dva plátky pršutu a přidejte je do směsi, osolte a opepřete. Dobře promíchejte vidličkou či rukama.

2

Zbývajícím pršutem (dobře vám ale poslouží i kvalitní anglická slanina) vyložte chlebovou formu o objemu 1,5 l. Pak ji vložte do pekáče a nalijte do něj z rychlovarné konvice tolik vroucí vody, aby dosahovala do poloviny výšky formy.

3

Do formy natlačte směs a povrch překryjte cípy pršutu. Pečte asi hodinu, aby se sekaná smrštila a odlepila od stěn. Nechte deset minut chladnout ve formě, pak slijte tekutinu a vyklopte na prkénko. Sekanou nakrájejte na silné plátky a jezte zatepla či zastudena, nejlépe se salátem.

Odlehčete to!
Jednoduchý trik, jak snížit obsah tuku v sekané téměř o polovinu: stačí, když vepřové maso nahradíte mletým kuřecím nebo krůtím masem.

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...