Ideální jako předkrm, který navnadí chuťové buňky, nebo pro zakončení vydatné večeře. Zlepšuje trávení.
Suroviny
čekanka
4
ks
bilý
granátové jablko
1
ks
olivový olej
4
PL
citronová šťáva
1
ks
z 1 citronu
sůl
a čerstvě mletý pepř
smetana ke šlehání
2
PL
40%
Postup
1
V misce prošlehejte olivový olej, citronovou šťávu, sůl a pepř na zálivku. Těsně před podáváním pak vmíchejte smetanu.
2
Čekankové puky podélně rozčtvrťte, vyřízněte tuhý střed, opláchněte a nechte okapat. Granátové jablko rozkrojte napůl a lžičkou vyberte semínka s červenou dužinou, případnou šťávu zachyťte.
3
Listy rozložte na talíř, přelijte zálivkou, posypte semínky granátového jablka a zakapejte šťávou z jablíček.
NĚCO NAVÍC
Smetanu můžete vynechat a olivový olej nahradit ořechovým.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Luxusní štědrovečerní menu: 4 recepty pro skutečné gurmány(4 recepty )
- Kam s granátovým jablkem? Možností je celá řada(12 receptů )