Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čekankový salát s granátovým jablkem

Čekankový salát s granátovým jablkem

3.6/5 Počet hodnocení: 9
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 801 kcal
Bílkoviny 7 g
Sacharidy 34 g
Tuky 66 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ideální jako předkrm, který navnadí chuťové buňky, nebo pro zakončení vydatné večeře. Zlepšuje trávení.

Suroviny

čekanka 4 ks
bilý
olivový olej 4 PL
z 1 citronu
sůl
a čerstvě mletý pepř

Postup

1

V misce prošlehejte olivový olej, citronovou šťávu, sůl a pepř na zálivku. Těsně před podáváním pak vmíchejte smetanu.

2

Čekankové puky podélně rozčtvrťte, vyřízněte tuhý střed, opláchněte a nechte okapat. Granátové jablko rozkrojte napůl a lžičkou vyberte semínka s červenou dužinou, případnou šťávu zachyťte.

3

Listy rozložte na talíř, přelijte zálivkou, posypte semínky granátového jablka a zakapejte šťávou z jablíček.

NĚCO NAVÍC
Smetanu můžete vynechat a olivový olej nahradit ořechovým.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/12

Apetit magazín