Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čekankový salát s granátovým jablkem

Čekankový salát s granátovým jablkem

3.4/5 Počet hodnocení: 8
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 801 kcal
Bílkoviny 7 g
Sacharidy 34 g
Tuky 66 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ideální jako předkrm, který navnadí chuťové buňky, nebo pro zakončení vydatné večeře. Zlepšuje trávení.

Suroviny

čekanka 4 ks
bilý
olivový olej 4 PL
z 1 citronu
sůl
a čerstvě mletý pepř

Postup

1

V misce prošlehejte olivový olej, citronovou šťávu, sůl a pepř na zálivku. Těsně před podáváním pak vmíchejte smetanu.

2

Čekankové puky podélně rozčtvrťte, vyřízněte tuhý střed, opláchněte a nechte okapat. Granátové jablko rozkrojte napůl a lžičkou vyberte semínka s červenou dužinou, případnou šťávu zachyťte.

3

Listy rozložte na talíř, přelijte zálivkou, posypte semínky granátového jablka a zakapejte šťávou z jablíček.

NĚCO NAVÍC
Smetanu můžete vynechat a olivový olej nahradit ořechovým.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/12

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč