0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čekankový salát s granátovým jablkem

Čekankový salát s granátovým jablkem

2.4 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 801 kcal
Bílkoviny 7 g
Sacharidy 34 g
Tuky 66 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ideální jako předkrm, který navnadí chuťové buňky, nebo pro zakončení vydatné večeře. Zlepšuje trávení.

Suroviny

čekanka 4 ks
bilý
granátové jablko 1 ks
olivový olej 4 PL
citronová štáva 1 ks
z 1 citronu
sůl
a čerstvě mletý pepř
smetana ke šlehání 2 PL
40%

1 V misce prošlehejte olivový olej, citronovou šťávu, sůl a pepř na zálivku. Těsně před podáváním pak vmíchejte smetanu.

2 Čekankové puky podélně rozčtvrťte, vyřízněte tuhý střed, opláchněte a nechte okapat. Granátové jablko rozkrojte napůl a lžičkou vyberte semínka s červenou dužinou, případnou šťávu zachyťte.

3 Listy rozložte na talíř, přelijte zálivkou, posypte semínky granátového jablka a zakapejte šťávou z jablíček.

NĚCO NAVÍC
Smetanu můžete vynechat a olivový olej nahradit ořechovým.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/12

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit