Pokud máte kapustičky zažité jen jako rozbředlé kuličky v zeleninové polévce, zkuste je ještě vzít na milost. Máme pro vás tipy, jak je připravit, abyste si na nich opravdu pochutnali.
Růžičkovou kapustu – stejně jako ostatní kapusty – vařte jen nejnutnější dobu k tomu, aby změkla; když zkašovatí, už si na ní bohužel nepochutnáte. Dá se vařit, krátce dusit, rychle smažit či opékat na pánvi i vařit v mikrovlnce. Pokud jí budete holdovat, dodá vám vitaminy A, C a kyselinu listovou a zmenší riziko rakoviny.
Kapustičky jsou skvělé jako dokonalá zimní příloha k masovým pečením, ale pokud je doplníte sýrem, slaninou nebo jinými sytými přísadami, vydají i za samostatný chod. Navíc vám jejich úprava zabere opravdu minimum času.
Kapustičky jako příloha:
- krémové kapustičky
- růžičková kapusta s lískovými ořechy a pomerančovým máslem
- kapustičky s jalovcovou polevou