0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sezona: růžičková kapusta

zapečená růžičková kapusta
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Pokud máte kapustičky zažité jen jako rozbředlé kuličky v zeleninové polévce, zkuste je ještě vzít na milost. Máme pro vás tipy, jak je připravit, abyste si na nich opravdu pochutnali.

 

Růžičkovou kapustu – stejně jako ostatní kapusty – vařte jen nejnutnější dobu k tomu, aby změkla; když zkašovatí, už si na ní bohužel nepochutnáte. Dá se vařit, krátce dusit, rychle smažit či opékat na pánvi i vařit v mikrovlnce. Pokud jí budete holdovat, dodá vám vitaminy A, C a kyselinu listovou a zmenší riziko rakoviny.

Kapustičky jsou skvělé jako dokonalá zimní příloha k masovým pečením, ale pokud je doplníte sýrem, slaninou nebo jinými sytými přísadami, vydají i za samostatný chod. Navíc vám jejich úprava zabere opravdu minimum času.

Kapustičky jako příloha:

Kapustičky jako rychlá zimní večeře:

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit