Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sezona: růžičková kapusta

zapečená růžičková kapusta
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Pokud máte kapustičky zažité jen jako rozbředlé kuličky v zeleninové polévce, zkuste je ještě vzít na milost. Máme pro vás tipy, jak je připravit, abyste si na nich opravdu pochutnali.

 

Růžičkovou kapustu – stejně jako ostatní kapusty – vařte jen nejnutnější dobu k tomu, aby změkla; když zkašovatí, už si na ní bohužel nepochutnáte. Dá se vařit, krátce dusit, rychle smažit či opékat na pánvi i vařit v mikrovlnce. Pokud jí budete holdovat, dodá vám vitaminy A, C a kyselinu listovou a zmenší riziko rakoviny.

Kapustičky jsou skvělé jako dokonalá zimní příloha k masovým pečením, ale pokud je doplníte sýrem, slaninou nebo jinými sytými přísadami, vydají i za samostatný chod. Navíc vám jejich úprava zabere opravdu minimum času.

Kapustičky jako příloha:

Kapustičky jako rychlá zimní večeře:

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín