Dobrá sytá polévka, ve které je oříšková chuť kapustiček vyvážena sladkými tóny bílé cibule.
Suroviny
1 Rozehřejte máslo ve velkém silnostěnném hrnci a vsypte cibuli nakrájenou na plátky. Hrnec přikryjte poklicí a na mírném ohni duste cibuli třicet až čtyřicet minut. Bude pak přímo ukázkově vláčná a jemná.
2 Posypte cibuli cukrem a bez pokličky za občasného promíchání smažte ještě deset až patnáct minut, až se cibule začne zabarvovat a šťáva získá sirupovitou konzistenci.
3 Vsypte kapustičky, přidejte tymián a promíchejte. Zalijte vývarem, osolte a opepřete. Uveďte do varu a zvolna vařte asi deset minut – jen aby kapustičky zkřehly. Odstavte z ohně a nechte mírně vychladnout.
4 Odstraňte snítku tymiánu, pokud jste ji použili, a polévku rozmixujte – možná budete muset nadvakrát. Pokud je to třeba, prohřejte ji, dosolte a dopepřete. Podávejte v nahřátých talířích. Každou porci můžete ještě pro ozdobu zakapat smetanou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 30 receptů se zimní zeleninou pro silnou imunitu(30 receptů)
- Kapustičky: 27 receptů, které si zamilujete(27 receptů)
Komentáře
Anonym
31.08.2007 09:50
Apetit 2/05
Anonym
30.01.2008 19:08
Nic moc
Anonym
15.02.2008 15:59
vegetariánská?