0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Polévka ze sladké cibule a kapustiček

Polévka ze sladké cibule a kapustiček
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Polévka ze sladké cibule a kapustiček

4.3 / 5. Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1139 kcal
Bílkoviny 49 g
Sacharidy 145 g
Tuky 25 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dobrá sytá polévka, ve které je oříšková chuť kapustiček vyvážena sladkými tóny bílé cibule.

Suroviny

cibule bílá 500 g
krupicový cukr 1 PL
máslo 30 g
růžičková kapusta 500 g
tymián sušený snítka
vývar kuřecí 1.2 l
sůl
smetana
na ozdobu
pepř

1 Rozehřejte máslo ve velkém silnostěnném hrnci a vsypte cibuli nakrájenou na plátky. Hrnec přikryjte poklicí a na mírném ohni duste cibuli třicet až čtyřicet minut. Bude pak přímo ukázkově vláčná a jemná.

2 Posypte cibuli cukrem a bez pokličky za občasného promíchání smažte ještě deset až patnáct minut, až se cibule začne zabarvovat a šťáva získá sirupovitou konzistenci.

3 Vsypte kapustičky, přidejte tymián a promíchejte. Zalijte vývarem, osolte a opepřete. Uveďte do varu a zvolna vařte asi deset minut – jen aby kapustičky zkřehly. Odstavte z ohně a nechte mírně vychladnout.

4 Odstraňte snítku tymiánu, pokud jste ji použili, a polévku rozmixujte – možná budete muset nadvakrát. Pokud je to třeba, prohřejte ji, dosolte a dopepřete. Podávejte v nahřátých talířích. Každou porci můžete ještě pro ozdobu zakapat smetanou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/2

Komentáře

Anonym

Tahle polévka neoslnila, Konzistencí je až příliš hustá a chutí překvapivě nevýrazná. Lépe využít kapustičku jinak, třeba v pečené zelenině na plechu.

Apetit magazín

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely
  • Zajímavosti

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely

České babičky dobře věděly, že polévka je grunt. Stejný názor ale zastávají také jejich vzdálené příbuzné ve Španělsku, Itálii nebo třeba v Rusku. A tak má snad každý národ na světě svou „typickou" polévku, na kterou nedá dopustit. My jsme...
V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?
  • Suroviny

V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?

Na první pohled se může zdát, že černá mrkev je jen rozmar šlechtitelů zeleniny. Chutná téměř stejně jako ta oranžová, jen má možná o trochu zemitější chuť. Její největší výhodou je ale barva, která dokáže proměnit jídla v umělecký počin! ...

Obchod Apetit