Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Polévka ze sladké cibule a kapustiček
Polévka ze sladké cibule a kapustiček
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Polévka ze sladké cibule a kapustiček

4.6/5 Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1168 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 150 g
Tuky 26 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dobrá sytá polévka, ve které je oříšková chuť kapustiček vyvážena sladkými tóny bílé cibule.

Související recepty

Suroviny

tymián sušený 1 snítka
nebo půl lžičky sušeného rozemnutého tymiánu
vývar kuřecí 1,2 l
sůl
na ozdobu
pepř

Postup

1

Rozehřejte máslo ve velkém silnostěnném hrnci a vsypte cibuli nakrájenou na plátky. Hrnec přikryjte poklicí a na mírném ohni duste cibuli třicet až čtyřicet minut. Bude pak přímo ukázkově vláčná a jemná.

2

Posypte cibuli cukrem a bez pokličky za občasného promíchání smažte ještě deset až patnáct minut, až se cibule začne zabarvovat a šťáva získá sirupovitou konzistenci.

3

Vsypte kapustičky, přidejte tymián a promíchejte. Zalijte vývarem, osolte a opepřete. Uveďte do varu a zvolna vařte asi deset minut – jen aby kapustičky zkřehly. Odstavte z ohně a nechte mírně vychladnout.

4

Odstraňte snítku tymiánu, pokud jste ji použili, a polévku rozmixujte – možná budete muset nadvakrát. Pokud je to třeba, prohřejte ji, dosolte a dopepřete. Podávejte v nahřátých talířích. Každou porci můžete ještě pro ozdobu zakapat smetanou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/2

Komentáře

15.02.2008 15:59
a co ten vývar?
30.01.2008 19:08
Tahle polévka neoslnila, Konzistencí je až příliš hustá a chutí překvapivě nevýrazná. Lépe využít kapustičku jinak, třeba v pečené zelenině na plechu.
31.08.2007 09:50
Recept se nachází v č.2/05, str.36

Apetit magazín