Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Polévka ze sladké cibule a kapustiček
Polévka ze sladké cibule a kapustiček
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Polévka ze sladké cibule a kapustiček

4.6/5 Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1168 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 150 g
Tuky 26 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dobrá sytá polévka, ve které je oříšková chuť kapustiček vyvážena sladkými tóny bílé cibule.

Suroviny

tymián sušený 1 snítka
nebo půl lžičky sušeného rozemnutého tymiánu
vývar kuřecí 1,2 l
sůl
na ozdobu
pepř

Postup

1

Rozehřejte máslo ve velkém silnostěnném hrnci a vsypte cibuli nakrájenou na plátky. Hrnec přikryjte poklicí a na mírném ohni duste cibuli třicet až čtyřicet minut. Bude pak přímo ukázkově vláčná a jemná.

2

Posypte cibuli cukrem a bez pokličky za občasného promíchání smažte ještě deset až patnáct minut, až se cibule začne zabarvovat a šťáva získá sirupovitou konzistenci.

3

Vsypte kapustičky, přidejte tymián a promíchejte. Zalijte vývarem, osolte a opepřete. Uveďte do varu a zvolna vařte asi deset minut – jen aby kapustičky zkřehly. Odstavte z ohně a nechte mírně vychladnout.

4

Odstraňte snítku tymiánu, pokud jste ji použili, a polévku rozmixujte – možná budete muset nadvakrát. Pokud je to třeba, prohřejte ji, dosolte a dopepřete. Podávejte v nahřátých talířích. Každou porci můžete ještě pro ozdobu zakapat smetanou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/2

Komentáře

15.02.2008 15:59
a co ten vývar?
30.01.2008 19:08
Tahle polévka neoslnila, Konzistencí je až příliš hustá a chutí překvapivě nevýrazná. Lépe využít kapustičku jinak, třeba v pečené zelenině na plechu.
31.08.2007 09:50
Recept se nachází v č.2/05, str.36

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč