S touto úpravou zlomíte i největší odpůrce kapusty (pokud vůbec poznají, co je základem téhle úžasné dobroty). Zlatá strouhanka dodá jídlu skvělou chuť a rychlé zasmahnutí ve woku se postará o to, aby kapustičky zůstaly šťavnaté. Pokud se bojíte, že se dostanete do časového presu, připravte si česnekový základ a strouhanku 24 hodin dopředu.
Suroviny
Postup
Ve velkém woku (nebo v běžné pánvi) rozpalte na středním plameni tři lžíce oleje. Přidejte strouhanku a za stálého míchání smažte čtyři až pět minut, dokud se všechen olej nevsákne. Dávejte pozor: drobenka nejrychleji hnědne u okrajů woku; vmíchávejte ji proto do středu. Až bude zlatohnědá, přemístěte ji na talíř. Pánev vytřete kuchyňským papírem.
Nalijte do pánve zbylý olej i máslo a postavte ji na střední plamen. Za stálého míchání do ní vhoďte česnek, chilli papričku i šalotku a smažte do změknutí. Stačit by měly tři až čtyři minuty, při delším smažení hrozí, že česnek zhořkne.
Trochu zvyšte plamen, přidejte kapustu, osolte a tak dvanáct minut zprudka opékejte. Dobře připravovaná kapusta by měla ovadnout, ale zároveň si zachovat barvu. Na závěr k zelenině přidejte strouhanku, důkladně promíchejte a ihned podávejte.
Komentáře