Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pikantní zasmahnuté kapustičky
Pikantní kapustičky
ZDROJ: Unsplash/Jodi Pender
sdílet:

Pikantní zasmahnuté kapustičky

4.3/5 Počet hodnocení: 15
Do 30 minut Velmi snadné 8-10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1534 kcal
Bílkoviny 39 g
Sacharidy 108 g
Tuky 95 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S touto úpravou zlomíte i největší odpůrce kapusty (pokud vůbec poznají, co je základem téhle úžasné dobroty). Zlatá strouhanka dodá jídlu skvělou chuť a rychlé zasmahnutí ve woku se postará o to, aby kapustičky zůstaly šťavnaté. Pokud se bojíte, že se dostanete do časového presu, připravte si česnekový základ a strouhanku 24 hodin dopředu.

Suroviny

olivový olej 5 PL
strouhanka 50 g
z bílého pečiva
česnek 2 stroužky
rozdrcené
jemná, nasekaná a bez semínek
větší a jemně pokrájená
kapustička jemně posekané
sůl

Postup

1

Ve velkém woku (nebo v běžné pánvi) rozpalte na středním plameni tři lžíce oleje. Přidejte strouhanku a za stálého míchání smažte čtyři až pět minut, dokud se všechen olej nevsákne. Dávejte pozor: drobenka nejrychleji hnědne u okrajů woku; vmíchávejte ji proto do středu. Až bude zlatohnědá, přemístěte ji na talíř. Pánev vytřete kuchyňským papírem.

2

Nalijte do pánve zbylý olej i máslo a postavte ji na střední plamen. Za stálého míchání do ní vhoďte česnek, chilli papričku i šalotku a smažte do změknutí. Stačit by měly tři až čtyři minuty, při delším smažení hrozí, že česnek zhořkne.

3

Trochu zvyšte plamen, přidejte kapustu, osolte a tak dvanáct minut zprudka opékejte. Dobře připravovaná kapusta by měla ovadnout, ale zároveň si zachovat barvu. Na závěr k zelenině přidejte strouhanku, důkladně promíchejte a ihned podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/12

Komentáře

03.09.2007 21:25
Recept se nachází v č.12/05, str.58