0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapečené kapustičky v krémové omáčce

Zapečené kapustičky v krémové omáčce
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Zapečené kapustičky v krémové omáčce

4.3 / 5. Počet hodnocení: 48
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2483 kcal
Bílkoviny 73 g
Sacharidy 101 g
Tuky 195 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle je pětihvězdičková úprava! Kapustičky a smetana se prostě zbožňují.

Suroviny

očištěné
mandle plátky 2 PL
máslo 1 PL
slunečnicový olej 1 PL
citronová šťáva ½ ČL
strouhanka 4 PL
strouhaný
sůl
pepř

Postup

1

Předehřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C.

2

Kapustičky, překrájené na poloviny, vsypte do velkého hrnce s vařící osolenou vodou a krátce (zhruba čtyři minuty) je povařte. Důkladně sceďte.

3

Ve velkém kastrolu rozpusťte máslo, přidejte olej, slaninu a mandle a zlehka spolu opečte. Vsypte kapustičky a za stálého míchání je dvě až tři minuty opékejte. Při přípravě vegetariánské verze slaninu vynechejte.

4

Přilijte smetanu, přiveďte obsah kastrolu k varu a nechte dvě až čtyři minuty probublávat. Osolte a opepřete, stáhněte z ohně, zakápněte citronovou šťávou a přesuňte do pekáče.

5

Smíchejte sýr se strouhankou, směsí posyp­te pokrm a zapékejte asi dvacet minut, až povrch získá svůdně zlatavou barvu.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/2

Komentáře

Anonym

Tento recept je naprosto báječný! Dělala jsem ho již několikrát a můžu se po něm utlouct. Opravdu mě kapustičky hodně mile překvapily.

Anonym

Moc, moc dobroučké, pochutnal si i můj tříletý syn. Dobrý způsob jak připravit zeleninu tak, aby všem chutnala. Super.

Anonym

Místo smetany jsem použila šlehačku, do které jsem dala trochu drceného česneku a na vrstvu sýra se strouhankou jsem přidala cherry rajčátka na větvičce.Výsledek byl velmi lahodný.

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč