Zapečené kapustičky v krémové omáčce

Zapečené kapustičky v krémové omáčce

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 ()
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2484 kcal
Bílkoviny 73 g
Cukr 101 g
Tuky 195 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle je pětihvězdičková úprava! Kapustičky a smetana se prostě zbožňují

Suroviny

růžičková kapusta 700 g
očištěné
anglická slanina 100 g
mandle plátky 2 PL
máslo 1 PL
slunečnicový olej 1 PL
smetana ke šlehání 300 ml
citronová štáva 1 ČL
strouhanka 4 PL
parmazán 3 PL
strouhaný
sůl
pepř
1. Předehřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Kapustičky, překrájené na poloviny, vsypte do velkého hrnce s vařící osolenou vodou a krátce (zhruba čtyři minuty) je povařte. Důkladně sceďte.

2. Ve velkém kastrolu rozpusťte máslo, přidejte olej, slaninu a mandle a zlehka spolu opečte. Vsypte kapustičky a za stálého míchání je dvě až tři minuty opékejte. Přilijte smetanu, přiveďte obsah kastrolu k varu a nechte dvě až čtyři minuty probublávat. Osolte a opepřete, stáhněte z ohně, zakápněte citronovou šťávou a přesuňte do pekáče.

3. Smíchejte sýr se strouhankou, směsí posyp­te pokrm a zapékejte asi dvacet minut, až povrch získá svůdně zlatavou barvu.

Komentáře

Anonym

Tento recept je naprosto báječný! Dělala jsem ho již několikrát a můžu se po něm utlouct. Opravdu mě kapustičky hodně mile překvapily.

Anonym

Moc, moc dobroučké, pochutnal si i můj tříletý syn. Dobrý způsob jak připravit zeleninu tak, aby všem chutnala. Super.

Anonym

Místo smetany jsem použila šlehačku, do které jsem dala trochu drceného česneku a na vrstvu sýra se strouhankou jsem přidala cherry rajčátka na větvičce.Výsledek byl velmi lahodný.

Apetit magazín

  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....

Obchod Apetit