Tohle je pětihvězdičková úprava! Kapustičky a smetana se prostě zbožňují
Suroviny
růžičková kapusta
700
g
očištěné
anglická slanina
100
g
mandle plátky
2
PL
máslo
1
PL
slunečnicový olej
1
PL
smetana ke šlehání
300
ml
citronová štáva
1
ČL
strouhanka
4
PL
parmazán
3
PL
strouhaný
sůl
pepř
Postup
1
Předehřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C.
2
Kapustičky, překrájené na poloviny, vsypte do velkého hrnce s vařící osolenou vodou a krátce (zhruba čtyři minuty) je povařte. Důkladně sceďte.
3
Ve velkém kastrolu rozpusťte máslo, přidejte olej, slaninu a mandle a zlehka spolu opečte. Vsypte kapustičky a za stálého míchání je dvě až tři minuty opékejte.
4
Přilijte smetanu, přiveďte obsah kastrolu k varu a nechte dvě až čtyři minuty probublávat. Osolte a opepřete, stáhněte z ohně, zakápněte citronovou šťávou a přesuňte do pekáče.
5
Smíchejte sýr se strouhankou, směsí posypte pokrm a zapékejte asi dvacet minut, až povrch získá svůdně zlatavou barvu.
Komentáře
Anonym
31.08.2007 10:26
Apetit 2/05
Anonym
19.01.2008 10:37
Zapečené kapustičky
Anonym
15.02.2008 12:18
Kapustičky
Anonym
20.10.2008 18:59
Kapustičky