0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapečené kapustičky v krémové omáčce

Zapečené kapustičky v krémové omáčce
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Zapečené kapustičky v krémové omáčce

4.3 / 5. Počet hodnocení: 45
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2484 kcal
Bílkoviny 73 g
Sacharidy 101 g
Tuky 195 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle je pětihvězdičková úprava! Kapustičky a smetana se prostě zbožňují.

Suroviny

růžičková kapusta 700 g
očištěné
anglická slanina 100 g
LZE VYNECHAT
mandle plátky 2 PL
máslo 1 PL
slunečnicový olej 1 PL
smetana ke šlehání 300 ml
citronová štáva 1 ČL
strouhanka 4 PL
parmazán 3 PL
strouhaný
sůl
pepř

Postup

1

Předehřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C.

2

Kapustičky, překrájené na poloviny, vsypte do velkého hrnce s vařící osolenou vodou a krátce (zhruba čtyři minuty) je povařte. Důkladně sceďte.

3

Ve velkém kastrolu rozpusťte máslo, přidejte olej, slaninu a mandle a zlehka spolu opečte. Vsypte kapustičky a za stálého míchání je dvě až tři minuty opékejte. Při přípravě vegetariánské verze slaninu vynechejte.

4

Přilijte smetanu, přiveďte obsah kastrolu k varu a nechte dvě až čtyři minuty probublávat. Osolte a opepřete, stáhněte z ohně, zakápněte citronovou šťávou a přesuňte do pekáče.

5

Smíchejte sýr se strouhankou, směsí posyp­te pokrm a zapékejte asi dvacet minut, až povrch získá svůdně zlatavou barvu.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/2

Komentáře

Anonym

Tento recept je naprosto báječný! Dělala jsem ho již několikrát a můžu se po něm utlouct. Opravdu mě kapustičky hodně mile překvapily.

Anonym

Moc, moc dobroučké, pochutnal si i můj tříletý syn. Dobrý způsob jak připravit zeleninu tak, aby všem chutnala. Super.

Anonym

Místo smetany jsem použila šlehačku, do které jsem dala trochu drceného česneku a na vrstvu sýra se strouhankou jsem přidala cherry rajčátka na větvičce.Výsledek byl velmi lahodný.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit