0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Obalované kapustičky

Obalované kapustičky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Obalované kapustičky

4.5 / 5. Počet hodnocení: 11
Do 10 minut Snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8811 kcal
Bílkoviny 341 g
Sacharidy 147 g
Tuky 747 g
Vláknina 96 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept od čtenáře Apetitu pana Ondřeje Fialy. Jídlo náročnější na přípravu, ale rozhodně stojí za to. Kapustičky s česnekem, sýrem, provoněné slaninou. Nejlepší jsou podávané s bramborovou kaší.

Suroviny

růžičková kapusta 24 ks
sůl
česnek 3 stroužky
prolisované
plátkový sýr 100 g
dobrý
anglická slanina 12 plátků
delší
šunka 100 g
plátková, lze nahradit slaninou
mouka pšeničná hladká
na obalení
vejce
prošlehané, na obalení
strouhanka
podle potřeby, na obalení
tuk
na smažení

Postup

1

Kapustičky povařte (spíše blanšírujte, stačí tak 2–3 minuty) v malém množství osolené vody s česnekem.

2

Zchladlé růžičky nakrojte na polovinu (ale ne natolik, aby se rozpadly), do řezu vložte kousek sýra a šunky či slaniny – měl by být velký tak, aby při obalování nevyčníval. 

3

Naplněné kapustičky zabalte do půlky plátku slaniny. Pak je obalte v mouce, vejcích a strouhance a po 2–3 napíchněte na jehlu. 

4

Osmažte ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Jezte s bramborovou kaší, vařenými brambory či pečivem.

Související články

Sezona: růžičková kapusta
  • Tipy a triky

Sezona: růžičková kapusta

Pokud máte kapustičky zažité jen jako rozbředlé kuličky v zeleninové polévce, zkuste je ještě vzít na milost. Máme pro vás tipy, jak je připravit, abyste si na nich opravdu pochutnali.   ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit