Recept od čtenáře Apetitu pana Ondřeje Fialy. Jídlo náročnější na přípravu, ale rozhodně stojí za to. Kapustičky s česnekem, sýrem, provoněné slaninou. Nejlepší jsou podávané s bramborovou kaší.
Suroviny
růžičková kapusta
24
ks
sůl
česnek
3
stroužky
prolisované
plátkový sýr
100
g
dobrý
anglická slanina
12
plátků
delší
šunka
100
g
plátková, lze nahradit slaninou
mouka pšeničná hladká
na obalení
prošlehané, na obalení
strouhanka
podle potřeby, na obalení
tuk
na smažení
Postup
1
Kapustičky povařte (spíše blanšírujte, stačí tak 2–3 minuty) v malém množství osolené vody s česnekem.
2
Zchladlé růžičky nakrojte na polovinu (ale ne natolik, aby se rozpadly), do řezu vložte kousek sýra a šunky či slaniny – měl by být velký tak, aby při obalování nevyčníval.
3
Naplněné kapustičky zabalte do půlky plátku slaniny. Pak je obalte v mouce, vejcích a strouhance a po 2–3 napíchněte na jehlu.
4
Osmažte ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Jezte s bramborovou kaší, vařenými brambory či pečivem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Kapustičky: 27 receptů, které si zamilujete(27 receptů)