Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Obalované kapustičky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 18
Do 10 minut Snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8811 kcal
Bílkoviny 341 g
Sacharidy 147 g
Tuky 747 g
Vláknina 96 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept od čtenáře Apetitu pana Ondřeje Fialy. Jídlo náročnější na přípravu, ale rozhodně stojí za to. Kapustičky s česnekem, sýrem, provoněné slaninou. Nejlepší jsou podávané s bramborovou kaší.

Suroviny

sůl
česnek 3 stroužky
prolisované
dobrý
delší
šunka 100 g
plátková, lze nahradit slaninou
prošlehané, na obalení
strouhanka
podle potřeby, na obalení
tuk
na smažení

Postup

1

Kapustičky povařte (spíše blanšírujte, stačí tak 2–3 minuty) v malém množství osolené vody s česnekem.

2

Zchladlé růžičky nakrojte na polovinu (ale ne natolik, aby se rozpadly), do řezu vložte kousek sýra a šunky či slaniny – měl by být velký tak, aby při obalování nevyčníval. 

3

Naplněné kapustičky zabalte do půlky plátku slaniny. Pak je obalte v mouce, vejcích a strouhance a po 2–3 napíchněte na jehlu. 

4

Osmažte ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Jezte s bramborovou kaší, vařenými brambory či pečivem.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...