Obalované kapustičky

Obalované kapustičky

4.3 / 5. Počet hodnocení: 9
Do 10 minut Snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8691 kcal
Bílkoviny 293 g
Sacharidy 123 g
Tuky 795 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept od čtenáře Apetitu pana Ondřeje Fialy. Jídlo náročnější na přípravu, ale rozhodně stojí za to. Kapustičky s česnekem, sýrem, provoněné slaninou. Nejlepší jsou podávané s bramborovou kaší.

Suroviny

kapusta 24
sůl
česnek 3 stroužky
prolisované
plátkový sýr 100 g
dobrý
anglická slanina 12 plátků
delší
šunka 100 g
plátková, lze nahradit slaninou
mouka pšeničná hladká
vejce
prošlehané
strouhanka
podle potřeby
tuk
na smažení

1 Kapustičky povařte (spíše blanšírujte, stačí tak 2–3 minuty) v malém množství osolené vody s česnekem.

2 Zchladlé růžičky nakrojte na polovinu (ale ne natolik, aby se rozpadly), do řezu vložte kousek sýra a šunky či slaniny – měl by být velký tak, aby při obalování nevyčníval. Naplněné kapustičky zabalte do půlky plátku slaniny. Pak je obalte v mouce, vejcích a strouhance a po 2–3 napíchněte na jehlu. Osmažte ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Jezte s bramborovou kaší, vařenými brambory či pečivem.

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit