
Pixabay.com
V létě nemusíte zavařovat jen ovoce a marmelády. Do skleniček můžete uložit také pikantní čatní.
Příprava čatní je jednoduchá – všechny suroviny společně povaříte v hrnci, dochutíte a pak už jen naplníte skleničky, které ve spíži počkají na svoji chvíli. Skvěle doplní grilovaná masa, uzeninu, teriny a paštiky.
Čatní můžete použít jako pomazánku do sendvičů. Krásně se vyjímají také na sýrovém prkénku, chuťově ladí obzvlášť s pikantními sýry, jako je gorgonzola. Vyberte si některý z našich receptů. Je v nich ovoce i zelenina, ale jedno mají všechna naše čatní společné – jsou chuťově výrazná a příjemně pikantní.
5× čatní pro letní sezonu:
- Z meruněk a zázvoru
- Z červené řepy
- Z cibule, hořčice a fenyklu
- Z manga a třtinového cukru
- Z ostružin
Připravila Jana Kopřivová