0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Švestkové čatní s mandlemi

svestkove catni
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Švestkové čatní s mandlemi

2.8/5 Počet hodnocení: 26
Více než hodinu Velmi snadné 900 g

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1713 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 322 g
Tuky 14 g
Vláknina 82 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V indické kuchyni přichází čatní ke slovu často, a to i k vegetariánským jídlům nebo při přípravě sendvičů. Čatní je skvělé – uvaříte ho jednou, ale používat jej můžete pořád.

Suroviny

cibule 1 ks
nakrájená
zázvor (čerstvý) 1 ks
cca 5 cm, nastrouhaný
pomerančový džus 220 ml
vinný ocet bílý 100 ml
červený
rozinky 140 g
třtinový cukr 50 g
skořice 1 ks
celá kůra
paprika mletá pálivá ½ PL
mletá
loupané, každá nakrájená na tři proužky

Postup

1

Všechny přísady kromě mandlí vložte do mělkého širokého kastrolu. Přiveďte k varu a na mírném ohni vařte 30 až 40 minut, až švestky změknou.

2

Nejprve míchejte jen občas, ke konci častěji. Čatní je hotové ve chvíli, kdy zhoustne, ale přitom je stále tekuté (ještě víc zhoustne během chladnutí).

3

Vmíchejte mandle a povařte na velmi mírném ohni ještě pět minut. Přelijte do teplých sterilizovaných sklenic a uzavřete. V ledničce vydrží až tři měsíce.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/9

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.9/04, str.51

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč