V indické kuchyni přichází čatní ke slovu často, a to i k vegetariánským jídlům nebo při přípravě sendvičů. Čatní je skvělé – uvaříte ho jednou, ale používat jej můžete pořád.
Postup
1
Všechny přísady kromě mandlí vložte do mělkého širokého kastrolu. Přiveďte k varu a na mírném ohni vařte 30 až 40 minut, až švestky změknou.
2
Nejprve míchejte jen občas, ke konci častěji. Čatní je hotové ve chvíli, kdy zhoustne, ale přitom je stále tekuté (ještě víc zhoustne během chladnutí).
3
Vmíchejte mandle a povařte na velmi mírném ohni ještě pět minut. Přelijte do teplých sterilizovaných sklenic a uzavřete. V ledničce vydrží až tři měsíce.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Švestkové hody: 10 receptů se švestkami, co musíte zkusit(10 receptů )
- Švestky 20x jinak aneb nejlepší švestkové recepty(34 receptů )
- Doladí chuť pokrmu, jeho český název byste ale hledali marně. Zkuste relish!(18 receptů )
- Do skla! Skvělé recepty na nakládanou zeleninu(36 receptů )
- Do skla! Skvělé recepty na nakládanou zeleninu(36 receptů )
- Čatní: Připravte si dokonalou indickou pochoutku na 17 způsobů. Hodí se k chlebu, zelenině i masu(17 receptů )
- Na švestkách: 15 ověřených receptů se švestkami(15 receptů )
Komentáře