Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Švestkové čatní s mandlemi
svestkove catni
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Švestkové čatní s mandlemi

2.9/5 Počet hodnocení: 31
Více než hodinu Velmi snadné 900 g

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1713 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 322 g
Tuky 14 g
Vláknina 82 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V indické kuchyni přichází čatní ke slovu často, a to i k vegetariánským jídlům nebo při přípravě sendvičů. Čatní je skvělé – uvaříte ho jednou, ale používat jej můžete pořád.

Suroviny

nakrájená
zázvor (čerstvý) 1 ks
cca 5 cm, nastrouhaný
pomerančový džus 220 ml
vinný ocet bílý 100 ml
červený
rozinky 140 g
třtinový cukr 50 g
celá kůra
paprika mletá pálivá ½ PL
mletá
loupané, každá nakrájená na tři proužky

Postup

1

Všechny přísady kromě mandlí vložte do mělkého širokého kastrolu. Přiveďte k varu a na mírném ohni vařte 30 až 40 minut, až švestky změknou.

2

Nejprve míchejte jen občas, ke konci častěji. Čatní je hotové ve chvíli, kdy zhoustne, ale přitom je stále tekuté (ještě víc zhoustne během chladnutí).

3

Vmíchejte mandle a povařte na velmi mírném ohni ještě pět minut. Přelijte do teplých sterilizovaných sklenic a uzavřete. V ledničce vydrží až tři měsíce.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/9

Komentáře

30.08.2007 16:32
Recept se nachází v č.9/04, str.51

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si královské limitky v průběhu celého léta!
  • Zajímavosti

Vychutnejte si královské limitky v průběhu celého léta!

Na trhu se díky velké oblibě s přehledem drží již od 70. let minulého století, kdy jej světu poprvé představil kalifornský franšízant Al Bernardin. Pro svou popularitu a vynikající chuť exceloval dokonce i v ikonickém filmovém trháku Pulp...