V indické kuchyni přichází čatní ke slovu často, a to i k vegetariánským jídlům nebo při přípravě sendvičů. Čatní je skvělé – uvaříte ho jednou, ale používat jej můžete pořád.
Suroviny
švestky
900
g
cibule
1
ks
nakrájená
zázvor (čerstvý)
1
ks
cca 5 cm, nastrouhaný
pomerančový džus
220
ml
vinný ocet bílý
100
ml
červený
rozinky
140
g
třtinový cukr
50
g
skořice
1
ks
celá kůra
paprika pálivá
0.5
PL
mletá
mandle
20
g
loupané, každá nakrájená na tři proužky
Postup
1
Všechny přísady kromě mandlí vložte do mělkého širokého kastrolu. Přiveďte k varu a na mírném ohni vařte 30 až 40 minut, až švestky změknou.
2
Nejprve míchejte jen občas, ke konci častěji. Čatní je hotové ve chvíli, kdy zhoustne, ale přitom je stále tekuté (ještě víc zhoustne během chladnutí).
3
Vmíchejte mandle a povařte na velmi mírném ohni ještě pět minut. Přelijte do teplých sterilizovaných sklenic a uzavřete. V ledničce vydrží až tři měsíce.
Komentáře
Anonym
30.08.2007 16:32
Apetit 9/04