0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Švestkové čatní s mandlemi

svestkove catni
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Švestkové čatní s mandlemi

2.9 / 5. Počet hodnocení: 21
Více než hodinu Velmi snadné 900 g

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1713 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 322 g
Tuky 14 g
Vláknina 82 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V indické kuchyni přichází čatní ke slovu často, a to i k vegetariánským jídlům nebo při přípravě sendvičů. Čatní je skvělé – uvaříte ho jednou, ale používat jej můžete pořád.

Suroviny

švestky 900 g
cibule 1 ks
nakrájená
zázvor (čerstvý) 1 ks
cca 5 cm, nastrouhaný
pomerančový džus 220 ml
vinný ocet bílý 100 ml
červený
rozinky 140 g
třtinový cukr 50 g
skořice 1 ks
celá kůra
paprika pálivá 0.5 PL
mletá
mandle 20 g
loupané, každá nakrájená na tři proužky

Postup

1

Všechny přísady kromě mandlí vložte do mělkého širokého kastrolu. Přiveďte k varu a na mírném ohni vařte 30 až 40 minut, až švestky změknou.

2

Nejprve míchejte jen občas, ke konci častěji. Čatní je hotové ve chvíli, kdy zhoustne, ale přitom je stále tekuté (ještě víc zhoustne během chladnutí).

3

Vmíchejte mandle a povařte na velmi mírném ohni ještě pět minut. Přelijte do teplých sterilizovaných sklenic a uzavřete. V ledničce vydrží až tři měsíce.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/9

Komentáře

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit