0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Meruňkové čatní se zázvorem

Meruňkové čatní se zázvorem
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Meruňkové čatní se zázvorem

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 173 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 40 g
Tuky 0 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělou přílohou je meruňkové čatní.

Suroviny

meruňková zavařenina 300 g
s kousky ovoce
sušené meruňky 50 g
půl hodiny předem namočené do teplé vody nebo čaje
zázvor (mletý) 1 ČL
sójová omáčka

Postup

1

Zavařeninu dejte do kastrůlku a opatrně prohřejte, aby byla tekutější.

2

Vmíchejte odkapané meruňky nakrájené na tenké proužky, zázvor a sójovou omáčku.

3

Podávejte při pokojové teplotě.

Tip: Čatní si můžete také připravit den předem; pokud nějaké zbude, nalijte ho do sklenice, tu uzavřete a uložte do ledničky. Bez úhony v ní vydrží déle než týden.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/5

Komentáře

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit