Skvělou přílohou je meruňkové čatní.
Suroviny
meruňková zavařenina
300
g
s kousky ovoce
sušené meruňky
50
g
půl hodiny předem namočené do teplé vody nebo čaje
zázvor (mletý)
1
ČL
sójová omáčka
Postup
1
Zavařeninu dejte do kastrůlku a opatrně prohřejte, aby byla tekutější.
2
Vmíchejte odkapané meruňky nakrájené na tenké proužky, zázvor a sójovou omáčku.
3
Podávejte při pokojové teplotě.
Tip: Čatní si můžete také připravit den předem; pokud nějaké zbude, nalijte ho do sklenice, tu uzavřete a uložte do ledničky. Bez úhony v ní vydrží déle než týden.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Do skla! Skvělé recepty na nakládanou zeleninu(36 receptů )
- Doladí chuť pokrmu, jeho český název byste ale hledali marně. Zkuste relish!(18 receptů )
- 50 způsobů, jak využít zázvor: Od polévek a masa až po sušenky a likér. Rychlé recepty i neotřelé kombinace pro výjimečné příležitosti(50 receptů )
- Čatní: Připravte si dokonalou indickou pochoutku na 17 způsobů. Hodí se k chlebu, zelenině i masu(17 receptů )
Komentáře