Vyzrálé fíky nahradí cukr a sladkosti

sdílet:
Nachové fíky uplatníte v koláčích, ale mimořádně se hodí i k variaci sýrů.

Věřte nebo ne, fík je pochoutka, kterou si lidstvo užívá už více než pět tisíc let. Studenty by mohlo zajímat, že fíky v našem těle zvyšují výkonnost a schopnost koncentrace. Podzimním spáčům zaženou únavu, a máte-li zranění, kašovitý obklad na zasažené místo by měl urychlit hojení. Náramně sladké plody fíkovníku teď pořídíte v sušené i čerstvé podobě a do vašeho vaření vnesou dávku exotiky. Obsahují více než 50 % cukru, a tak přirozeně dosladí každý dezert. Chutnají po medu.

Upečte si domácí focacciu a ozdobte ji medovými fíky, které se skvěle doplňují s kozím sýrem a tymiánem. Pokud máte slabost pro lepkavé buchty, fíkový moučník by vám neměl uniknout. Sirup z grappy a směs aromatického koření vám zvedne náladu. Nekomplikované jednohubky hosty na návštěvě vždy potěší. Zkuste smíchat různé druhy sýra, co najdete v lednici, a podávejte je se sušenými fíky povařenými v balzamikovém octu.

3× recept s fíky:


Připravila Lucie Perlíková




Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit