Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7373 kcal
Bílkoviny 181 g
Cukr 608 g
Tuky 442 g
Vláknina 88 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Exkluzivní dezert...

Suroviny

Na korpus
mouka pšeničná hladká 230 g
moučkový cukr 1 PL
sůl PL
hovězí maso mleté 125 g
studené, na kostičky
rozmarýn špetka
jemně sekaný, nebo nastrouhaná kůra z půlky citronu
žloutek 2 ks
Na náplň
mandle 250 g
mleté
mouka pšeničná hladká 50 g
máslo 250 g
krupicový cukr 250 g
vejce 2 ks
velké
vanilka špetka
mletá
fíky 8 ks
velkých, vyzrálých
sušená pomerančová kůra
nastrouhaná z jednoho pomeranče
1.  V mixéru prošlehejte nebo ručně zpracujte v míse mouku, cukr a sůl. Přidejte máslo a rozmarýn nebo kůru, žloutky, a znovu prošlehejte, až vzniknou drobky. Zakápněte lžící až dvěma studené vody, aby se vše spojilo. 

2.  Těstem vyložte koláčovou formu o průměru 25 cm. Dno uhlaďte obrácenou lžící a zarovnejte okraje. Dejte aspoň na půl hodiny vychladit.

3.  Troubu předehřejte na 200 stupňů. Těsto vyložte kolečkem pečicího papíru, zatižte suchými fazolemi a dvacet minut předpečte; na posledních deset minut papír s fazolemi sejměte.

4.  Teď je na řadě náplň: utřete mandle a mouku, vmíchejte máslo utřené s cukrem do pěny, rozšlehaná vejce a vanilku. Nechte dvacet v chladu. 

5.  Přesuňte náplň na předpečený korpus, nasázejte do ní křížem nakrojené fíky, posypte pomerančovou kůrou a vložte zhruba na čtyřicet minut do trouby. Po upečení nechte koláč nejméně půl hodiny chladnout.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...
  • Novinky a zajímavosti

Dokonalé hranolky nejen z brambor

Když se řeknou hranolky, většinou si člověk vybaví ty bramborové. Zkusili jste ale například připravit hranolky z celeru, batátů nebo červené řepy? Vyzkoušejte netradiční hranolky a podívejte se s námi, jak docílit dokonalé chuti a...

Obchod Apetit