Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Naše redaktorka se zúčastnila natáčení Pohlreichova souboje. Co jí překvapilo?

Pohlreich
ZDROJ: Se souhlasem Zdeňka Pohlreicha, Archiv TV Nova
sdílet:

V televizi Nova odstartoval pořad, kde soutěží nejlepší restaurace Česka. Redaktorka Darinka byla při natáčení a následně navštívila tři z postupujících. Apetit tak přináší malou ochutnávku jejich menu, protože koukat na pořad o vaření o hladu by bylo utrpení.

Nový pořad je českou mutací zahraniční show Ramsay’s Best Restaurant, která se na britských ostrovech těšila velké popularitě. Proti sobě se v nejrůznějších kuchařských soubojích utká dvanáct skvělých restaurací z Česka, které vybíral štáb spolu se Zdeňkem Pohlreichem a diváky televize Nova.

  • Při každé výzvě se prověří nejen chuť a vzhled jídla, ale i organizace kuchyně, placu a zvládání stresu. Restaurace se při natáčení musely poprat se zátěžovým testem, soubojem mezi sebou v Pohlreichově restauraci Next Door, připravily pop-up a do toho všeho je obcházel tajný host, který pozoroval, jak fungují, když se kamery ani štáb nedívají.

Ostřílený šéfkuchař Zdeněk Pohlreich vám v devíti dílech představí jedny z nejšikovnějších kuchařů v republice a ukáže, že česká gastronomie je na výši. Potvrdilo se to i při natáčení, kterého jsem se zúčastnila. Všechna jídla, která jsme při něm snědli, byla skvělá a mnohá by si zasloužila michelinskou hvězdu.

Každá restaurace k výzvě přistoupila jinak a o zážitky nebyla nouze. „Na souboj do Next Door si kuchaři z restaurace U Jiskrů přivezli šest beden věcí, já tam přijel s muškátovým oříškem v kapse,“ směje se kuchař Denys Zubkov z kutnohorské restaurace Na Pašince, která se souboje nakonec vyšla vítězně. Kuchař Petr Heneš z Long Story Short v Olomouci soutěžil s nadšením. „Poslední roky spíš řídím a vymýšlíme nové věci, bylo skvělé se zase vrátit k hrncům a pánvím a vymáčknout ze sebe to nejlepší.

Během natáčení jsem měla možnost ochutnat to nejlepší nejen z české, italské, ale i vietnamské a americké kuchyně. Sice po tom všem nedopnu kalhoty, ale mám radost, kam jsme se v gastronomii za poslední roky dostali, jak skvělá jídla se u nás vaří, jak šikovné a oddané kuchaře máme. „Jsem rád, že můžeme ukázat, co všechno umíme,“ radoval se šéfkuchař pražské restaurace Dejvická 34 Tomáš Černý.

V dubnovém vydání časopisu Apetit, které je od 16. 3. 2023 v prodeji, najdete recepty od soutěžních restaurací Long Story Short, Na Pašince a Dejvická 34.

Zdroj: Apetit

Skryt pre seznam

Související články

Autor: Darina Sieglová

Apetit magazín