Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Naše redaktorka se zúčastnila natáčení Pohlreichova souboje. Co jí překvapilo?

Pohlreich
ZDROJ: Se souhlasem Zdeňka Pohlreicha, Archiv TV Nova
sdílet:

V televizi Nova odstartoval pořad, kde soutěží nejlepší restaurace Česka. Redaktorka Darinka byla při natáčení a následně navštívila tři z postupujících. Apetit tak přináší malou ochutnávku jejich menu, protože koukat na pořad o vaření o hladu by bylo utrpení.

Nový pořad je českou mutací zahraniční show Ramsay’s Best Restaurant, která se na britských ostrovech těšila velké popularitě. Proti sobě se v nejrůznějších kuchařských soubojích utká dvanáct skvělých restaurací z Česka, které vybíral štáb spolu se Zdeňkem Pohlreichem a diváky televize Nova.

  • Při každé výzvě se prověří nejen chuť a vzhled jídla, ale i organizace kuchyně, placu a zvládání stresu. Restaurace se při natáčení musely poprat se zátěžovým testem, soubojem mezi sebou v Pohlreichově restauraci Next Door, připravily pop-up a do toho všeho je obcházel tajný host, který pozoroval, jak fungují, když se kamery ani štáb nedívají.

Ostřílený šéfkuchař Zdeněk Pohlreich vám v devíti dílech představí jedny z nejšikovnějších kuchařů v republice a ukáže, že česká gastronomie je na výši. Potvrdilo se to i při natáčení, kterého jsem se zúčastnila. Všechna jídla, která jsme při něm snědli, byla skvělá a mnohá by si zasloužila michelinskou hvězdu.

Každá restaurace k výzvě přistoupila jinak a o zážitky nebyla nouze. „Na souboj do Next Door si kuchaři z restaurace U Jiskrů přivezli šest beden věcí, já tam přijel s muškátovým oříškem v kapse,“ směje se kuchař Denys Zubkov z kutnohorské restaurace Na Pašince, která se souboje nakonec vyšla vítězně. Kuchař Petr Heneš z Long Story Short v Olomouci soutěžil s nadšením. „Poslední roky spíš řídím a vymýšlíme nové věci, bylo skvělé se zase vrátit k hrncům a pánvím a vymáčknout ze sebe to nejlepší.

Během natáčení jsem měla možnost ochutnat to nejlepší nejen z české, italské, ale i vietnamské a americké kuchyně. Sice po tom všem nedopnu kalhoty, ale mám radost, kam jsme se v gastronomii za poslední roky dostali, jak skvělá jídla se u nás vaří, jak šikovné a oddané kuchaře máme. „Jsem rád, že můžeme ukázat, co všechno umíme,“ radoval se šéfkuchař pražské restaurace Dejvická 34 Tomáš Černý.

V dubnovém vydání časopisu Apetit, které je od 16. 3. 2023 v prodeji, najdete recepty od soutěžních restaurací Long Story Short, Na Pašince a Dejvická 34.

Zdroj: Apetit

Skryt pre seznam

Související články

Autor: Darina Sieglová

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč