Cukrářka Petra Stahlová vás tentokrát naučí připravit odpalované těsto a upéct z něj klasický dezert, který vznikl v roce 1910 na počest slavného cyklistického závodu. Paris-Brest nejsou klasické věnečky, ale luxusní zákusek, který není o nic složitější připravit.
Suroviny
Na 15-20 věnečků
Suroviny
Na 15-20 věnečků
Na odpalované těsto
Na croustillant
Na ořiškový mousseline
Na dokončení
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na recept
- Energie 6163 kcal
- Bílkoviny 108 g
- Sacharidy 368 g
- Tuky 460 g
Postup přípravy
- Jak na odpalované těsto, aby se vždycky podařilo Větrník a Paris Brest: Která klasika svou slávu odpálila první?
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2018/2
Přidat hodnocení
Hodnocení
4,3/5Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2018/2
S únorovým číslem Apetitu vám poslední zimní měsíc uteče jako voda! Příležitostí a důvodů ke zkoušení nových receptů se najde celá řada... S netradičními kousky masa si užijte nezapomenutelný masopust, na Valentýna královsky posnídejte v posteli a masopustní úterý, kterému se v některých zemích přezdívá Pancake day čili palačinkový/lívancový den, si zpříjemněte těmi nejlepšími nápady na palačinky a lívance z celého světa. To však samozřejmě není vše! Vychutnejte si nové recepty s oblíbenými fazolemi, neodolatelné jablečné dezerty či lahodné speciality ze sýra, které vás v zimě zasytí a pohladí po duši. Nezapomeňte také nalistovat další díl naší Cukrárny. Petra Stahlová vás tentokrát naučí opravdovou klasiku – legendární věnečky Paris-Brest. Apetit, napsáno s chutí.