Nová registrace Zapomenuté heslo

Pro zkušené
> 60 min
4,3 (64x)
25. 2. 2019
Věnečky Paris-Brest
Apetit
Věnečky Paris-Brest
Apetit


Pro zkušené
> 60 min
4,3 (64x)

Cukrářka Petra Stahlová vás tentokrát naučí připravit odpalované těsto a upéct z něj klasický dezert, který vznikl v roce 1910 na počest slavného cyklistického závodu. Paris-Brest nejsou klasické věnečky, ale luxusní zákusek, který není o nic složitější připravit.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 15-20 věnečků

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 15-20 věnečků

Na odpalované těsto

Na croustillant

Na ořiškový mousseline

Na dokončení

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 6163 kcal
  • Bílkoviny 108 g
  • Sacharidy 368 g
  • Tuky 460 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

  1. Jak na odpalované těsto, aby se vždycky podařilo Větrník a Paris Brest: Která klasika svou slávu odpálila první?

Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2018/2

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

4,3/5

Hodnocení receptu

4,3/5
(64 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2018/2

S únorovým číslem Apetitu vám poslední zimní měsíc uteče jako voda! Příležitostí a důvodů ke zkoušení nových receptů se najde celá řada... S netradičními kousky masa si užijte nezapomenutelný masopust, na Valentýna královsky posnídejte v posteli a masopustní úterý, kterému se v některých zemích přezdívá Pancake day čili palačinkový/lívancový den, si zpříjemněte těmi nejlepšími nápady na palačinky a lívance z celého světa. To však samozřejmě není vše! Vychutnejte si nové recepty s oblíbenými fazolemi, neodolatelné jablečné dezerty či lahodné speciality ze sýra, které vás v zimě zasytí a pohladí po duši. Nezapomeňte také nalistovat další díl naší Cukrárny. Petra Stahlová vás tentokrát naučí opravdovou klasiku – legendární věnečky Paris-Brest. Apetit, napsáno s chutí.