Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sklenička mozzarella, pesto & sušená rajčata

Sklenička mozzarella, pesto & sušená rajčata

4.3/5 Počet hodnocení: 10
Do 30 minut na 4-6 skleniček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 712 kcal
Bílkoviny 36 g
Sacharidy 22 g
Tuky 52 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Silné chutě v těchto skleničkách mírní smetanově hebká mozzarella. Doporučujeme podávat s lehkým pečivem nebo s tyčinkami.

Související recepty

Suroviny

60 g
tapenáda z černých oliv
bazalkové pesto 2 PL
na větvičce
60 g
nakládaná sušená rajčata okapaná
italské tyčinky grissini k podávání
bazalka
lístky k ozdobení

Postup

1

1 Rajčata nakrájejte na čtvrtky, odstraňte z nich semena a pak je nakrájejte na kostičky. Sušená rajčata rozmixujte s čerstvými.

2 Mozzarellu nakrájejte na plátky a pomocí sklenek vykrojte kolečka požadované velikosti. Sklenky umyjte a navrstvěte do nich střídavě sýr s tapenádou, rajčatovou směsí a pestem a ozdobte lístky bazalky. Podávejte s grissini.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/1

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...