0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sklenička mozzarella, pesto & sušená rajčata

Sklenička mozzarella, pesto & sušená rajčata

4/5 Počet hodnocení: 7
Do 30 minut na 4-6 skleniček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 712 kcal
Bílkoviny 36 g
Sacharidy 22 g
Tuky 52 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Silné chutě v těchto skleničkách mírní smetanově hebká mozzarella. Doporučujeme podávat s lehkým pečivem nebo s tyčinkami.

Suroviny

60 g
tapenáda z černých oliv
bazalkové pesto 2 PL
na větvičce
60 g
nakládaná sušená rajčata okapaná
italské tyčinky grissini k podávání
bazalka
lístky k ozdobení

1 Rajčata nakrájejte na čtvrtky, odstraňte z nich semena a pak je nakrájejte na kostičky. Sušená rajčata rozmixujte s čerstvými.

2 Mozzarellu nakrájejte na plátky a pomocí sklenek vykrojte kolečka požadované velikosti. Sklenky umyjte a navrstvěte do nich střídavě sýr s tapenádou, rajčatovou směsí a pestem a ozdobte lístky bazalky. Podávejte s grissini.

 

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...