Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zdeněk Pohlreich otevřel cukrárnu, dorty koupíte i online: Dobrou cukrařinu jsme chtěli dělat vždycky, říká

Café Imperial Dolce
ZDROJ: Se souhlasem Zdeňka Pohlreicha, Café Imperial Dolce
sdílet:

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich otevřel novou cukrárnu Café Imperial Dolce, která bude špičkovými dorty a pečivem zásobovat všechny tři jeho restaurace. Dorty z dílny italského šéfcukráře Daniela Combi je možné objednat i online. Na Zdeňka Pohlreicha se můžete přijít podívat na Zimní Apetit piknik, který proběhne 11.11. 2023 v Novoměstské radnici v Praze.

VŠE O ZIMNÍM APETIT PIKNIKU

Podniky Zdeňka Pohlreicha nabízejí špičkové dezerty od počátku, jejich výrobu však bylo nutné centralizovat.

Dobrou cukrařinu jsme chtěli dělat vždycky, ale dlouhé roky jsme měli k dispozici pouze omezené podmínky naší kuchyně Café Imperial, a tak jsme se rozhodli bouchnout do stolu a vybudovat samostatnou cukrářskou výrobnu,“ říká Zdeněk Pohlreich. 

Cukrárna Café Imperial Dolce je nyní v dostatečně velkých prostorách a pod vedením šéfcukráře Daniela Combi se zde vyrábějí dorty do všech restaurací Zdeňka Pohlreicha. 

Všechny dezerty spojuje cukrářské umění rodilého Itala Combiho a jeho vášně pro špičkové suroviny a kvalitní zpracování. Daniel peče z italské mouky, používá mandle ze Sicílie a lískové oříšky z Piemontu.

Dorty si můžete objednat domů

Ochutnat dorty můžete v některé z restaurací nebo si je objednat přímo domů – cukrárna spustila vlastní e-shop.

Je to ukázka toho, jak se doba mění, před pár lety by mě nenapadlo, že někdy budeme mít e-shop,“ říká Zdeněk Pohlreich a naznačuje, že Café Imperial Dolce si zaslouží i kamenný obchod a časem se ho možná i dočká.... 

Skryt pre seznam

Související recepty

Související články

Autor: jana.kopecka

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...