0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.1/5 Počet hodnocení: 9
Do 30 minut Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3240 kcal
Bílkoviny 171 g
Sacharidy 112 g
Tuky 227 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Naučte se hezky od základů francouzskou zmrzlinu, přísady měňte podle sezony.

Suroviny

žloutek 6 ks
cukr 55 g
a 1 lžíce do bílků
škrob 2 ČL
pomerančový likér 3 PL
ostrouhaná kůra a šťáva (aspoň 400ml)
sůl 1 špetka
sušená pomerančová kůra
kandovaná na ozdobu
košíčky
coupelles

1Žloutky utřete s cukrem dosvětla a tak, aby se začaly táhnout. Pak přimíchejte škrob, likér, pomerančovou šťávu a kůru. Směs dejte do hrnce a na mírném ohni míchejte do zhoustnutí (pozor, nesmí se začít vařit!). Krém by měl lehce pokrýt obrácenou stranu vařečky.

2Sejměte hrnec z ohně a míchejte do vychladnutí. Bílky ušlehejte se špetkou soli, pak do nich vešlehejte cukr. Sníh opatrně zapracujte do pomerančové hmoty a mousse dejte do mrazáku.

3Během mražení občas promíchejte. Po hodině vmíchejte ušlehanou smetanu a vraťte zpátky do mrazáku. Před podáváním nechte zmrzlinu asi 20 minut povolit, servírujte ji v coupelles ozdobené kandovanou pomerančovou kůrou.

NĚCO NAVÍC
Jak připravit košíčky coupelles: Utřete 56 g másla se 70 g cukru. Přidejte kůru z 1 biopomeranče a 1 biocitronu a 2 bílky. Až se hmota spojí, špachtlí zapracujte 42 g hladké mouky. Lžící naklaďte na 2 plechy vyložené papírem na pečení 8 placek. Postupně pečte asi 5 minut dozlatova. Ještě měkké placičky pak vmáčkněte do šálků vymazaných olejem, abyste vytvarovali košíčky. Po ztvrdnutí je vyjměte a nechte vychladnout.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/4

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč