Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3/5 Počet hodnocení: 12
Do 30 minut Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3240 kcal
Bílkoviny 171 g
Sacharidy 112 g
Tuky 227 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Naučte se hezky od základů francouzskou zmrzlinu, přísady měňte podle sezony.

Suroviny

cukr 55 g
a 1 lžíce do bílků
škrob 2 ČL
pomerančový likér 3 PL
ostrouhaná kůra a šťáva (aspoň 400ml)
sůl 1 špetka
sušená pomerančová kůra
kandovaná na ozdobu
košíčky
coupelles

Postup

1

Žloutky utřete s cukrem dosvětla a tak, aby se začaly táhnout. Pak přimíchejte škrob, likér, pomerančovou šťávu a kůru. Směs dejte do hrnce a na mírném ohni míchejte do zhoustnutí (pozor, nesmí se začít vařit!). Krém by měl lehce pokrýt obrácenou stranu vařečky.

2

Sejměte hrnec z ohně a míchejte do vychladnutí. Bílky ušlehejte se špetkou soli, pak do nich vešlehejte cukr. Sníh opatrně zapracujte do pomerančové hmoty a mousse dejte do mrazáku.

3

Během mražení občas promíchejte. Po hodině vmíchejte ušlehanou smetanu a vraťte zpátky do mrazáku. Před podáváním nechte zmrzlinu asi 20 minut povolit, servírujte ji v coupelles ozdobené kandovanou pomerančovou kůrou.

NĚCO NAVÍC
Jak připravit košíčky coupelles: Utřete 56 g másla se 70 g cukru. Přidejte kůru z 1 biopomeranče a 1 biocitronu a 2 bílky. Až se hmota spojí, špachtlí zapracujte 42 g hladké mouky. Lžící naklaďte na 2 plechy vyložené papírem na pečení 8 placek. Postupně pečte asi 5 minut dozlatova. Ještě měkké placičky pak vmáčkněte do šálků vymazaných olejem, abyste vytvarovali košíčky. Po ztvrdnutí je vyjměte a nechte vychladnout.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/4

Apetit magazín