Zeptejte se redakce: All purpose flour

peceni
ZDROJ: pixabay
sdílet:

I vy se z času na čas necháte zlákat anglickými recepty? Inspirace nikdy není dost, ale zorientovat se ve všech surovinách není vždy zcela jednoduché.

Prosím ty, kteří kdy vařili v anglicky mluvicí zemi. Můžete mi říct, jaká mouka je "all purpose flour"? Jde o hladkou mouku?

All purpose flour je vícemeně klasická hladká pšeničná mouka, srovnatelná s naší hladkou moukou (naše má obvykle T530, all purpose asi T550). V anglických receptech se často vyskytuje také self raising flour, která v česku vyskytuje spíš výjimečně. Dá se nahradit hladkou moukou smíchanou s trochou prášku do pečiva nebo jedlé sody.
 

 

Související články

Jak péct s celozrnnou moukou
  • Tipy a triky

Jak péct s celozrnnou moukou

Tak jako existují různé druhy obilovin, existují i různé druhy mouky. Pro začátek doporučujeme vyzkoušet špaldovou, která má příjemnou, lehce o...
Otázka a odpověď: pšeničná mouka a její použití
  • Tipy a triky

Otázka a odpověď: pšeničná mouka a její použití

Podle pekařského technologa Martina Hanuse obecně platí toto: hladká mouka je vhodná na veškeré kynuté pečené těsto, ale i na trvanlivé pečivo (linecké, jemné vánoční cukroví), protože se při zpracovávání a po upečení nedrobí. Pro velmi...
Jakou mouku použít na palačinky
  • Tipy a triky

Jakou mouku použít na palačinky

Pátrali jste po tajemství dokonalého těsta na palačinky a každý vám radí něco jiného? V redakční kuchyni jsme provedli palačinkový test a zjistili, že z každé mouky připravíte trochu jiné placky.Hladká mouka je ideální na palačinky, které...
Proč prosévat mouku
  • Tipy a triky

Proč prosévat mouku

U přípravy většiny moučníků se používá mouka (pšeničná, žitná, celozrnná, špaldová) a leckdy se v závorce uvádí, že se musí prosít. Rovnou zapomeňte, že byste například u muffinů nebo bábovky naházeli všechny suroviny do mixéru a...
Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit