Jakou mouku použít na palačinky

sdílet:
Je lepší hladká, nebo polohrubá?

Pátrali jste po tajemství dokonalého těsta na palačinky a každý vám radí něco jiného? V redakční kuchyni jsme provedli palačinkový test a zjistili, že z každé mouky připravíte trochu jiné placky.

Hladká mouka je ideální na palačinky, které ve Francii ochutnáte pod názvem crêpes. Jsou tenounké a lehké. Kvůli vysokému obsahu lepku v hladké mouce jsou pružné a netrhají se. Snadno je svinete do ruliček nebo zabalíte jako šátečky.

Polohrubá mouka poslouží jako základ silnější palačinek, které nebudou tak křehké a průsvitné. Potřebují víc času na propečení, zato se dají krásně přeložit napůl a náplň vám z nich nebude vytékat.

Tip redakce: Ať už použijete jakoukoli mouku, nechte těsto alespoň třicet minut odležet. Zbaví se moučné pachuti, a hlavně dáte lepku možnost se rozvinout. Placky se tak nebudou při obracení trhat.

Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit