Ovocné knedlíky jsou prostě láska na první zakousnutí. Když už se do nich člověk pustí, proč jich neudělat víc a nenechat si zásobu na horší časy? Zamrazit knedlíky není nic obtížného a leckdy vám takový domácí polotovar vytrhne trn z paty.
V období ovocných knedlíků, které se připravují z odpalovaného, tvarohového i kynutého těsta, přímo vybízí k tomu udělat si zásoby na chladnější část roku.
Existuje osvědčená metoda, jak zamrazit knedlíky, aby se daly později použít? Při mražení ovocných knedlíků máte několik možností:
Mražení syrových knedlíků
Naplněné a vytvarované knedlíky rozložte volně na tác a vložte do mrazničky. Až zmrznou, přemístěte je do pytlíku nabo krabičky s víkem a uložte.
- Až budete chtít zamražené knedlíky připravit k obědu, vhoďte je bez obav do vroucí vody mražené. Budou se jen vařit o trochu déle než čerstvé.
Mražení uvařených knedlíků
Uvařené, vychladlé knedlíky naskládejte na tác, tak, aby mezi sebou měly mezeru, a neslepily se. Takto připravené knedlíky dejte zamrazit na cca dvě hodiny a pak přemístěte do sáčku pro další uskladnění.
- Až na ně dostanete chuť, stačí je den předtím vyndat do lednice, a druhý den je napařit na pařáčku, a jsou jak čerstvě uvařené.
Zdroj informací: časopis Apetit