Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak nejlíp zamrazit ovocné knedlíky? K mražení se hodí jak syrové, tak vařené

12. 7. 2021
ovocne knedliky
Pixabay.com

Ovocné knedlíky jsou prostě láska na první zakousnutí. Když už se do nich člověk pustí, proč jich neudělat víc a nenechat si zásobu na horší časy? Zamrazit knedlíky není nic obtížného a leckdy vám takový domácí polotovar vytrhne trn z paty. 

V období ovocných knedlíků, které se připravují z odpalovaného, tvarohového i kynutého těsta, přímo vybízí k tomu udělat si zásoby na chladnější část roku.

Existuje osvědčená metoda, jak zamrazit knedlíky, aby se daly později použít? Při mražení ovocných knedlíků máte několik možností:

Mražení syrových knedlíků

Naplněné a vytvarované knedlíky rozložte volně na tác a vložte do mrazničky. Až zmrznou, přemístěte je do pytlíku nabo krabičky s víkem a uložte.

  • Až budete chtít zamražené knedlíky připravit k obědu, vhoďte je bez obav do vroucí vody mražené. Budou se jen vařit o trochu déle než čerstvé.

Mražení uvařených knedlíků

Uvařené, vychladlé knedlíky naskládejte na tác, tak, aby mezi sebou měly mezeru, a neslepily se. Takto připravené knedlíky dejte zamrazit na cca dvě hodiny a pak přemístěte do sáčku pro další uskladnění. 

  • Až na ně dostanete chuť, stačí je den předtím vyndat do lednice, a druhý den je napařit na pařáčku, a jsou jak čerstvě uvařené.

Zdroj informací: časopis Apetit

Sdílet článek

Ovocné knedlíky Sladká jídla Česká kuchyně Česká klasika

Související články