Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak nejlíp zamrazit ovocné knedlíky? K mražení se hodí jak syrové, tak vařené

ovocne knedliky
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Ovocné knedlíky jsou prostě láska na první zakousnutí. Když už se do nich člověk pustí, proč jich neudělat víc a nenechat si zásobu na horší časy? Zamrazit knedlíky není nic obtížného a leckdy vám takový domácí polotovar vytrhne trn z paty. 

V období ovocných knedlíků, které se připravují z odpalovaného, tvarohového i kynutého těsta, přímo vybízí k tomu udělat si zásoby na chladnější část roku.

Existuje osvědčená metoda, jak zamrazit knedlíky, aby se daly později použít? Při mražení ovocných knedlíků máte několik možností:

Mražení syrových knedlíků

Naplněné a vytvarované knedlíky rozložte volně na tác a vložte do mrazničky. Až zmrznou, přemístěte je do pytlíku nabo krabičky s víkem a uložte.

  • Až budete chtít zamražené knedlíky připravit k obědu, vhoďte je bez obav do vroucí vody mražené. Budou se jen vařit o trochu déle než čerstvé.

Mražení uvařených knedlíků

Uvařené, vychladlé knedlíky naskládejte na tác, tak, aby mezi sebou měly mezeru, a neslepily se. Takto připravené knedlíky dejte zamrazit na cca dvě hodiny a pak přemístěte do sáčku pro další uskladnění. 

  • Až na ně dostanete chuť, stačí je den předtím vyndat do lednice, a druhý den je napařit na pařáčku, a jsou jak čerstvě uvařené.

Zdroj informací: časopis Apetit

Skryt pre seznam

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...