Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zeptejte se redakce: Zamražení ovocných knedlíků

ovocne knedliky
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Kdo by je nemiloval? Meruňkové, jahodové, švestkové, borůvkové… Ovocné knedlíky jsou prostě láska na první kousnutí. Jak se z nich těšit o něco déle? 

Je období ovocných knedlíků. Dělám je z odpalovaného, tvarohového i kynutého těsta. Je nějaká účinná metoda, jak zamrazit knedlíky, aby se daly později použít? Děkuji

Při mražení ovocných knedlíků máte několik možností: 

Mražení surových knedlíků: 

  • Těsto doporučujeme zamrazit syrové (vytvarované plněné knedle), volně na tácu a potom uchavat v pytlíku nebo krabičce s víkem na mrazáku. Dávat vařit mražené - pouze se déle vaří.

Mražení uvařených knedlíků:

  • Uvařené, vychladlé knedlíky naskládejte na tác, tak, aby mezi sebou měli mezeru, a nelepily se k sobě.
  • Takto připravené knedlíky dejte zamrazit na cca 2 hodinky a pak přeložte do sáčku pro delší uchování v mraze.  
  • Až na ně dostanete chuť, stačí je den předtím vyndat do lednice, a druhý den je napařít na pařáčku, a jsou jak čerstvě uvařené.
     

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč