Kdo by je nemiloval? Meruňkové, jahodové, švestkové, borůvkové… Ovocné knedlíky jsou prostě láska na první kousnutí. Jak se z nich těšit o něco déle?
Je období ovocných knedlíků. Dělám je z odpalovaného, tvarohového i kynutého těsta. Je nějaká účinná metoda, jak zamrazit knedlíky, aby se daly později použít? Děkuji
Při mražení ovocných knedlíků máte několik možností:
Mražení surových knedlíků:
- Těsto doporučujeme zamrazit syrové (vytvarované plněné knedle), volně na tácu a potom uchavat v pytlíku nebo krabičce s víkem na mrazáku. Dávat vařit mražené - pouze se déle vaří.
Mražení uvařených knedlíků:
- Uvařené, vychladlé knedlíky naskládejte na tác, tak, aby mezi sebou měli mezeru, a nelepily se k sobě.
- Takto připravené knedlíky dejte zamrazit na cca 2 hodinky a pak přeložte do sáčku pro delší uchování v mraze.
- Až na ně dostanete chuť, stačí je den předtím vyndat do lednice, a druhý den je napařít na pařáčku, a jsou jak čerstvě uvařené.