Že u vás doma dáváte do bramborových knedlíků uzené? Zkuste ho po Františkově vzoru pro jednou nahradit ovocem – a uvidíte, že se nová verze rázem stane rodinným hitem!
Suroviny
Postup
Brambory nastrouhejte do mísy. Přisypte mouku, kypřicí prášek a sůl a směs promíchejte. Přidejte obě vejce a tolik mléka, abyste zadělali tužší, ale vláčné těsto.
Vytvořte z těsta váleček. Z něj pak odkrajujte asi půlcentimetrová kolečka, v dlani je zploštěte a každým kouskem těsta obalte vypeckovanou švestku.
Ve větším hrnci mezitím uveďte do varu vodu a připravené knedlíky do ní vhazujte, ale jenom v takovém množství, aby volně plavaly. Vařte pět až sedm minut; záleží na tloušťce těsta a velikosti knedlíků.
Když knedlíky vyplavou na povrch, znamená to, že jsou hotové. Vyjměte je tedy děrovanou naběračkou a podávejte posypané strouhaným perníkem, případně pocukrované a přelité rozpuštěným máslem.
Komentáře