Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Knedlíky z bramborového těsta

Knedlíky z bramborového těsta

4.3/5 Počet hodnocení: 15
Do hodiny Velmi snadné 15-20 knedlíků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3645 kcal
Bílkoviny 78 g
Sacharidy 670 g
Tuky 49 g
Vláknina 51 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Že u vás doma dáváte do bramborových knedlíků uzené? Zkuste ho po Františkově vzoru pro jednou nahradit ovocem – a uvidíte, že se nová verze rázem stane rodinným hitem!

Suroviny

Na knedlíky
mouka pšeničná hrubá 300 g
uvařené den předem
vejce 2 ks
sůl 1 špetka
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
na spojení těsta
Na ozdobení
či moučkový
rozpuštěné, podle chuti

Postup

1

Brambory nastrouhejte do mísy. Přisypte mouku, kypřicí prášek a sůl a směs promíchejte. Přidejte obě vejce a tolik mléka, abyste zadělali tužší, ale vláčné těsto.

2

Vytvořte z těsta váleček. Z něj pak odkrajujte asi půlcentimetrová kolečka, v dlani je zploštěte a každým kouskem těsta obalte vypeckovanou švestku.

3

Ve větším hrnci mezitím uveďte do varu vodu a připravené knedlíky do ní vhazujte, ale jenom v takovém množství, aby volně plavaly. Vařte pět až sedm minut; záleží na tloušťce těsta a velikosti knedlíků.

4

Když knedlíky vyplavou na povrch, znamená to, že jsou hotové. Vyjměte je tedy děrovanou naběračkou a podávejte posypané strouhaným perníkem, případně pocukrované a přelité rozpuštěným máslem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/7

Komentáře

18.04.2009 03:49
Knedlíky byly opravdu velice dobré. S těstem se dobře pracovalo a kombinace švestek a perníku je vynikající. Doporučuji.
11.08.2008 16:36
Bramborové ovocné knedlíky mám nejradši - kynuté u mě moc nebodují. A tak jsem ráda vyzkoušela tento recept se švestkama. A vybrala jsem dobře, s těstem se výborně pracovalo a uvařené bylo lehounké, nadýchané - prostě paráda!!! Jiné už zkoušet nebudu.
02.09.2007 15:12
Recept se nachází v č.7/05, str.47
19.10.2007 20:16
Díky za info, vždycky hledám recept na netu a když zjistím, že ho Apetit vydal, tak vytáhnu časopisy a snažím se odhadnout, ve kterém čísle a z kterého roku recept pochází. Takže tahle informace mi teď fakt bodla.

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...