Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Ovar, jelita i prdelačka – české restaurace nabídnou zabijačkové speciality

Ovar, jelita i prdelačka – české restaurace nabídnou zabijačkové speciality

Nemusíte mít rodinu na venkově, abyste ochutnali tradiční zabijačkové speciality. Až do 21. února je budou během masopustních hodů nabízet vybrané české restaurace.
24. 1. 2012 | Autor: redakce Apetitu

Zabijačka u nás i v dalších evropských zemích představovala odjakživa nejen hospodářskou nutnost, ale také oslavu života a dobrého jídla. Dnes už sice tradice vesnických zabijaček není tak živá, jako tomu bylo v minulosti, ale přesto zůstává výrazným prvkem českého folkloru. U nás jsou navíc zabijačky tradičně spojeny s masopustem, během kterého se kromě různých uzenin a sladkého pečiva v rámci oslav s oblibou jí také vepřové lahůdky.

A právě v období masopustu nabízejí české restaurace zabijačkové speciality a vrací je na výsluní české gastronomie. I díky nim zažívá česká zabijačka v poslední době postupnou renesanci. „Čím dál více restaurací se navrací k tradiční české kuchyni, do které zabijačkové pochoutky určitě patří. My se pokoušíme tomuto trendu vycházet vstříc,“ říká Pavel Suchánek z portálu Alakarte.cz, který se rozhodl uspořádat masopustní hody.

Od 21. ledna do 21. února nabídnou restaurace v Praze, Brně, Pardubicích a Liberci tříchodové masopustní menu za 290 Kč. Jídla budou ve znamení masa a tradičních českých sladkých jídel. Čekají na vás řízečky z vepřového ovaru, vepřové koleno v černém pivě, pečený bůček se staročeskou lepenicí, pečené selátko s bramborovým knedlíkem, jitrnice, jelita, polévka prdelačka a další tradiční české speciality z vepřového masa. Rezervace na www.alakarte.cz


REKLAMA

Přidat komentář