0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jitrničky s lepenicí

Jitrničky s lepenicí

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2091 kcal
Bílkoviny 81 g
Sacharidy 263 g
Tuky 71 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Do bramborového základu sice můžete přidat mléko, máslo či smetanu, ale lepenice je skvělá i v nejprostší podobě. Podávejte ji k jitrničkám, jelítkům nebo k jakýmkoli masovým karbanátkům či sekané. Dobrá je i samotná, vylepšená prohřátými škvarky nebo opečenou slaninou

Suroviny

brambory 1 kg
kmín
sůl
zelí kysané 400 g
okapané
cibule 1 ks
velká, nakrájená
sádlo 1 PL
jitrnice 4 ks
opečené

1 Brambory oloupejte, nakrájejte na kousky a ve vroucí osolené a okmínované vodě uvařte doměkka, trvá to 15–20 minut. Vodu slijte a brambory nahrubo rozšťouchejte – na rozdíl od kaše ne úplně dohladka.

2 Mezitím v rendlíku na sádle dozlatova opečte cibuli.

3 Zelí nakrájejte nadrobno a přidejte ho do lepenice spolu s cibulí a promíchejte. Podávejte k opečeným jitrnicím.

 

NĚCO NAVÍC

  • Recept na domácí zelí kvašené ve sklenici najdete tady.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/2

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč