Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5/5 Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Velmi snadné pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2091 kcal
Bílkoviny 81 g
Sacharidy 263 g
Tuky 71 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Do bramborového základu sice můžete přidat mléko, máslo či smetanu, ale lepenice je skvělá i v nejprostší podobě. Podávejte ji k jitrničkám, jelítkům nebo k jakýmkoli masovým karbanátkům či sekané. Dobrá je i samotná, vylepšená prohřátými škvarky nebo opečenou slaninou

Suroviny

sůl
zelí kysané 400 g
okapané
velká, nakrájená
jitrnice 4 ks
opečené

Postup

1

Brambory oloupejte, nakrájejte na kousky a ve vroucí osolené a okmínované vodě uvařte doměkka, trvá to 15–20 minut. Vodu slijte a brambory nahrubo rozšťouchejte – na rozdíl od kaše ne úplně dohladka.

2

Mezitím v rendlíku na sádle dozlatova opečte cibuli.

3

Zelí nakrájejte nadrobno a přidejte ho do lepenice spolu s cibulí a promíchejte. Podávejte k opečeným jitrnicím.

NĚCO NAVÍC

Recept na domácí zelí kvašené ve sklenici najdete tady.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/2

Apetit magazín

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí
  • Lidé a jídlo

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí

Pavel Berky každý měsíc testuje jeden z našich receptů, točí k němu postupové video a přidává tipy a triky navíc. Přestože je Pavel uznávaným módním návrhářem, znáte ho spíše ze sociálních sítí jako usměvavého a věčně pozitivního kuchaře. ...