Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jitrnice pečené na česnekových bramborách
Jitrnice pečené na česnekových bramborách
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jitrnice pečené na česnekových bramborách

4.2/5 Počet hodnocení: 54
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2561 kcal
Bílkoviny 94 g
Sacharidy 269 g
Tuky 116 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jitrnice pečené na provoněných bramborách jsou tak skvělé, že zapomenete na kalorické výčitky. A dejte si k nim pořádný půllitr piva!

Suroviny

malé, omyté
česnek 1 palice
rozdělená na stroužky
sůl
pepř
majoránka (drhnutá) 1 svazek
lze nahradit oreganem
jitrnice 5 ks
od osvědčeného řezníka nebo z domácí zabijačky

Postup

1

Brambory deset minut povařte ve slupce. Sceďte a pak každou bramboru promáčkněte palcem ruky.

2

Vyskládejte je do pekáčku, přidejte neoloupané stroužky česneku, dobře osolte a přidejte sádlo (můžete ho rozpustit a brambory a česnek jím pokapat).

3

Dejte asi na 20 minut péct do trouby předehřáté na 220 °C tak, aby brambory zezlátly.

4

Před koncem pečení brambory posypte majoránkou a přidejte k nim jitrnice, aby se prohřály. Podle chuti domastěte sádlem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/2

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč