Jitrnice pečené na provoněných bramborách jsou tak skvělé, že zapomenete na kalorické výčitky. A dejte si k nim pořádný půllitr piva!
Suroviny
brambory
1
kg
malé, omyté
česnek
1
ks
palice rozdělená nastroužky
sádlo
2
PL
sůl
pepř
majoránka (drhnutá)
1
svazek
lze nahradit oregánem
jitrnice
4
ks
nejlépe domácí
1 Brambory deset minut povařte ve slupce. Sceďte a pak každou bramboru promáčkněte palcem ruky. Vyskládejte je do pekáčku, přidejte neoloupané stroužky česneku, dobře osolte a přidejte sádlo (můžete ho rozpustit a brambory a česnek jím pokapat). Dejte asi na 20 minut péct do trouby předehřáté na 220 °C tak, aby brambory zezlátly.
2 Před koncem pečení brambory posypte majoránkou a přidejte k nim jitrnice, aby se prohřály. Podle chuti domastěte sádlem.