Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jitrnice pečené na česnekových bramborách
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 55
Do 75 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2561 kcal
Bílkoviny 94 g
Sacharidy 269 g
Tuky 116 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jitrnice pečené na provoněných bramborách jsou tak skvělé, že zapomenete na kalorické výčitky. A dejte si k nim pořádný půllitr piva! Jen pár ingrediencí a taková dobrota...

Suroviny

malé, omyté
česnek 1 palice
rozdělená na stroužky
sůl
pepř
majoránka (čerstvá) 1 svazek
lze nahradit oreganem
jitrnice 5 ks
od osvědčeného řezníka nebo z domácí zabijačky

Postup

1

Brambory deset minut povařte ve slupce. Sceďte a pak každou bramboru promáčkněte palcem ruky.

2

Vyskládejte je do pekáčku, přidejte neoloupané stroužky česneku, dobře osolte a přidejte sádlo (můžete ho rozpustit a brambory a česnek jím pokapat).

3

Dejte asi na 20 minut péct do trouby předehřáté na 220 °C tak, aby brambory zezlátly.

4

Před koncem pečení brambory posypte majoránkou a přidejte k nim jitrnice, aby se prohřály. Podle chuti domastěte sádlem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/2

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...