0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Piña Colada

Piña Colada

4.7 / 5. Počet hodnocení: 26
Do 10 minut Velmi snadné 1

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 350 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 20 g
Tuky 18 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ideální koktejl ,na doma‘! Piña Colada chutná opravdu báječně – a je to jeden z mála koktejlů, na které nepotřebujete celou baterii záhadných barmanských likérů...

 

Suroviny

ananasový džus 150 ml
kokosový krém 100 ml
bílý rum 4 cl
Captain Morgan
led 1 sklenka
ananas
na ozdobení

Postup

1

V šejkru promíchejte všechny ingredience kromě ledu. Ten nadrťte v mixéru nebo ho zabalte do utěrky a rozdrťte paličkou na maso

2

Led nasypte na dno sklenice, zalijte připraveným mixem a pijte ozdobené ananasem a koktejlovou třešní nebo – ještě lépe – jen tak!

Kokosová mléčná dráha
Kokosové mléko (krém) je extrakt z nastrouhané dužiny zralého kokosu, nikoli jeho tekutý obsah, kterému se říká kokosová voda. V tichomořské a asijské kuchyni je krém nepostradatelný – má totiž vzácnou schopnost ,zaoblit‘ chuť ohnivých specialit.

Jak ho uchovat
Jakmile plechovku otevřete, měli byste si s jejím obsahem poradit do dvou dnů. Přebytky zmrazte a mražené přidejte do jídla až ve chvíli ,Ch‘.

Tip od sporáku
Jídlo, do kterého jste přidali kokosový krém, stačí jen prohřát – dlouhým vařením by se totiž mohl srazit.

Můžete s ním zkusit také...
–marinádu na kuřecí maso (s chilli, zázvorem a česnekem);
–ozvláštnit své oblíbené sladké receptury; jednoduše ho použijte místo mléka nebo smetany. Doporučujeme u Cr`eme brulée z tohoto čísla nebo u krémů na vánoční cukroví.

Související články

5x koktejl na večírek
  • Tipy a triky

5x koktejl na večírek

Některé naše koktejly se hodí jako aperitiv před jídlem nebo jako digestiv po něm, a to se vám hlavně na silvestra bude hodit. Navíc všechny zaručeně zlepšují náladu – září všemi barvami jako drahokamy a skvěle chutnají. Na zdraví a šťastný...
4 nápady pro skvělý letní koktejl
  • Tipy a triky

4 nápady pro skvělý letní koktejl

Zpříjemněte si grilování těmi nejlepšími letními drinky. Máme pro vás několik tipů, jak je servírovat, aby nejen skvěle chutnaly, ale i krásně vypadaly. ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/10

Komentáře

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit