0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramborové rösti
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5 / 5. Počet hodnocení: 14
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 463 kcal
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 102 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nahrubo nastrouhané brambory spojené pouze škrobem jsou elegantní alternativou běžných bramboráčků.

Suroviny

brambory 4 ks
velké
škrob 2 PL
majoránka (drhnutá)
sůl
olej
na smažení

Postup

1

Oškrábané brambory nastrouhejte nahrubo, osolte, posypte škrobem a podle chuti přidejte majoránku.

2

Na pánev nalijte olej, rozehřejte ho a lžící na něj klaďte hromádky brambor. Zploštěte je na placičky a z obou stran opékejte dozlatova.

Související články

Brambory: jejich cesta i přehled druhů
  • Tipy a triky

Brambory: jejich cesta i přehled druhů

Do Evropy se dostaly díky objevným plavbám, používaly se jako lék bez léčebných účinků nebo jako okrasná rostlina. Dnes jsou velmi oblíbenou přílohou, ale i hlavním jídlem, u nás i po celém světě. Jsou oblíbenou pochoutkou i rychlým pokrmem...
Bramborové speciality, které musíte zkusit
  • Tipy a triky

Bramborové speciality, které musíte zkusit

Pusťte je na jeviště, a budou se dít věci! I když tu vystupují už pět set let, nezevšedněly a stále dovedou příjemně překvapovat. Máme pro vás recepty na krajové speciality z brambor, které vás dostanou!...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/3

Komentáře

Anonym

Pekla jsem je na teflonce a rozpadaly se mi. Na chuť to bylo dobré, ale nebyly to rösti. Kolik tam mám dávat oleje, anebo jaká je finta aby to drželo spolu?

Anonym

Nevím koho napadlo dát tomuto receptu název rösti. Ty vypadají úplně jinak.

Obchod Apetit