Pusťte je na jeviště, a budou se dít věci! I když tu vystupují už pět set let, nezevšedněly a stále dovedou příjemně překvapovat. Máme pro vás recepty na krajové speciality z brambor, které vás dostanou!
Babčák z Podkrkonoší je další z mnoha obměn tradičního bramboráku. Do této placky se přidávají čerstvé houby, slanina a listová petrželka. Zapečeným krupkám s bramborami se v Pojizeří říká hunc. Ani tady nechybí hojná dávka česneku a uzeniny.
Z Pošumaví pochází nápad na bramborové řízky. Tenké plátky brambor se pozvolným smažením propečou doměkka. Podávejte s bylinkovou smetanovou omáčkou. Halušky se ve Slezsku jedí podobně jako na Slovensku – s brynzou nebo se zelím. Se slaninou vypečenou dočervena nadchnou každého. Vybrali jsme pro vás recepty na krajová jídla z brambor, která vás přesvědčí o tom, jak tvárnou surovinou brambory jsou.