Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bramborové speciality, které musíte zkusit

bramborovy kolac
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Pusťte je na jeviště, a budou se dít věci! I když tu vystupují už pět set let, nezevšedněly a stále dovedou příjemně překvapovat. Máme pro vás tipy na krajové speciality z brambor, které vás dostanou!

Smažené brambory

  • Babčák z Podkrkonoší je další z mnoha obměn tradičního bramboráku. Do této placky se přidávají čerstvé houby, slanina a listová petrželka.
  • Zapečeným krupkám s bramborami se v Pojizeří říká hunc. Ani tady nechybí hojná dávka česneku a uzeniny.
  • Z Pošumaví pochází nápad na bramborové ‚řízky‘. Tenké plátky brambor se pozvolným smažením propečou doměkka. Podávejte s bylinkovou smetanovou omáčkou.

Bramborové těsto

Halušky se ve Slezsku jedí podobně jako na Slovensku – s brynzou nebo se zelím. Se slaninou vypečenou dočervena nadchnou každého. Vybrali jsme pro vás recepty na krajová jídla z brambor, která vás přesvědčí o tom, jak tvárnou surovinou brambory jsou.

Zdroje informací: časopis Apetit

Skryt pre seznam

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč